receptet találtunk
Ezt a kekszet azért szeretem igazán, mert nem kell gyúrni, nyújtani, szaggatni. A bekevert tésztából egész egyszerűen apró gombócokat formázok és így sütöm készre. Sütés közben egy picit veszítenek a gömbölyded formájukból, kicsit terülnek, így ne fektessük őket szorosan egymás mellé. Ha esetleg mégis összetapadnak sütés közben, mire kihűlnek szépen szét tudjuk őket választani. A kekszet fém dobozban hetekig eltarthatjuk.
Kép forrás: saját forrás
A margarint a cukorral keverjük habosra, keverés közben egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
Mérjük rá a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, sót és keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá az aprított mandulát és a csokoládét.
Nagyon ragacsos masszát kapunk, ezért érdemes gumikesztyűs, vagy nedves kézzel dolgozni tovább. Formázzunk dió nagyságú, rusztikus golyókat és tegyük ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre.
Allergének: