Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Amerikai keksz glutén- és tejmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Ezt a kekszet azért szeretem igazán, mert nem kell gyúrni, nyújtani, szaggatni. A bekevert tésztából egész egyszerűen apró gombócokat formázok és így sütöm készre. Sütés közben egy picit veszítenek a gömbölyded formájukból, kicsit terülnek, így ne fektessük őket szorosan egymás mellé. Ha esetleg mégis összetapadnak sütés közben, mire kihűlnek szépen szét tudjuk őket választani. A kekszet fém dobozban hetekig eltarthatjuk.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

300 g Schär bread mix liszt
150 g Auchan margarin
2 db „M-es” méretű Auchan tojás
150 g Auchan nádcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
30 g Auchan aprított mandula
60 g glutén- és tejmentes csokicsepp
1 nagy csipet

elkészítés

1

A margarint a cukorral keverjük habosra, keverés közben egyesével adjuk hozzá a tojásokat.

2

Mérjük rá a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, sót és keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá az aprított mandulát és a csokoládét.

3

Nagyon ragacsos masszát kapunk, ezért érdemes gumikesztyűs, vagy nedves kézzel dolgozni tovább. Formázzunk dió nagyságú, rusztikus golyókat és tegyük ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe.

4

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre.


Allergének: