Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Almaszirom

Répási Eszter
vezető dietetikus

Az almaszirom jó választás lehet, amennyiben valami egészségesebb nassolnivalót keresünk. Készítsük házilag, így biztosak lehetünk az összetételében. Fogyaszthatjuk magában, de natúr joghurtba, müzlibe is keverhetjük.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 1 óra

hozzávalók

3 db alma
1 db citrom leve
3 ek darált eritritol
izlés szerint fahéj ízlés szerint

elkészítés

1

Az almákat és a citromot mossuk meg.

2

Facsarjuk ki a citrom levét.

3

Az almák magházát almacsumázóval távolítsuk el, majd szeletljük fel az almát.

4

Helyezzük az almaszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

5

Locsoljuk meg a citromlével.

6

Majd szórjuk meg a fahéjjal elkevert darált eritritollal.

7

110°C-ra előmelegített sütőben süssük jó 1 órán keresztül.

8

Ha megsült zárjuk el a sütőt, nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk az almákat a sütőben kihűlni.

9

Egy jól lezárt csatos üvegben szobahőmérséleten kb. 2 hétig eláll.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes