receptet találtunk
Az almaszirom jó választás lehet, amennyiben valami egészségesebb nassolnivalót keresünk. Készítsük házilag, így biztosak lehetünk az összetételében. Fogyaszthatjuk magában, de natúr joghurtba, müzlibe is keverhetjük.
Kép forrás: saját forrás
Az almákat és a citromot mossuk meg.
Facsarjuk ki a citrom levét.
Az almák magházát almacsumázóval távolítsuk el, majd szeletljük fel az almát.
Helyezzük az almaszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Locsoljuk meg a citromlével.
Majd szórjuk meg a fahéjjal elkevert darált eritritollal.
110°C-ra előmelegített sütőben süssük jó 1 órán keresztül.
Ha megsült zárjuk el a sütőt, nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk az almákat a sütőben kihűlni.
Egy jól lezárt csatos üvegben szobahőmérséleten kb. 2 hétig eláll.
Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes