Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Almás zabpelyhes muffin

Répási Eszter
vezető dietetikus

Alma (pektin) és a zabpehely (ß-glükán) magas vízben oldódó rost tartalmának köszönhetően segíti az emésztést.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

1 db nagyobb alma
70 g nagy szemű zabpehely
100 g rozsliszt
60 g xilit
1 csomag vaníliás cukor
50 ml olíva olaj
1 csomag sütőpor
izlés szerint fahéj

elkészítés

1

Az almát mossuk és hámozzuk meg, távolítsuk el a magházát, majd reszeljük le egy nagylyukú reszelőn.

2

A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá a megmosott tojásokat és az olajat.

3

A kapott masszába forgassuk bele a lerszelt almát.

4

Ízlés szerint ízesítsük fahéjjal.

5

A sütemény tésztáját adagoljuk muffinformába.

6

180°C-ra előmelegített sütőben alul-felül sütve süssük, kb 25 percig.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz tojás