Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Almás kínai kel saláta hamis majonézzel

Répási Eszter
vezető dietetikus

A kínai kel, miként a többi káposztaféle is a keresztesvirágúak családjába tartozik. Ezeknek a zöldségeknek közös jellemzőjük, hogy magas C- és K- vitamin, folsav, valamint élelmi rost tartalommal rendelkeznek.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 25 perc
Elkészítési idő:

A hamis majonézhez

1 db tojás (fehérje)
40 ml étolaj
100 ml görög joghurt
izlés szerint mustár
20 g xilit
izlés szerint citromlé

hozzávalók

500 g kínai kel
2 db alma
2 db répa
1 db lilahagyma
200 g görög joghurt
izlés szerint négyszínű bors
izlés szerint

elkészítés

1

Mossuk meg a kínai kelt az almákat és a répát.

2

Tisztítsuk meg a lilahagymát, majd vágjuk csíkokra.

3

A kínai kelt szedjük leveleire, majd ezt is vágjuk csíkokra.Az almát csumázzuk ki, majd kockázzuk fel. A répát hámozzuk meg, majd reszeljük le.

4

Tegyük a fenti hozzávalókat egy nagy tálba.

5

Készítsük el a hamis majonézet: A tojás fehérjéhez adjunk egy kevés mustárt, majd állandó keverés mellett,nagyon nagyon lassan (cseppenként) adjuk hozzá az olajat. Ízesítsük xilittel, citromlével, majd keverjük a joghurthoz.

6

A hamis majonézet keverjük össze a görög joghurttal, majd ízesítsük sóval, borssal.

7

Önsük rá a dresszinget a salátára és keverjük össze.

8

Tegyük egy órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz