Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Almás banános zabpehelytallér

Répási Eszter
vezető dietetikus

A zabpehely gazdag ß-glükánban, mely egy vizben oldódó rost, és mint ilyen hozzájárul koleszterin- és vércukorszintünk mérsékléséhez.

Kép forrás: https://i0.wp.com/www.simmerandsauce.com/wp-content/uploads/2017/05/fullsizeoutput_15c0c.jpeg


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

1 db gála alma
1 db banán
1 bögre zabpehely
1 csipet fahéj
1 db narancshéj ízlés szerint
1 evőkanál rozsliszt

elkészítés

1

Mossuk meg a gyümölcsöket, majd ámozzuk meg az almát és távolítsuk el a magházát. A banánt is hámozzuk meg.

2

A banánt nyomkodjuk össze pépesre egy villával, az almát pedig reszeljük le.

3

Tegyük a gyümölcsöket egy tálba, majd a többi hozzávalót is keverjük bele.

4

Egy tepst béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzunk rá a masszából, és nyomkodjuk le a halmokat kicsit.

5

Előmelegített sütőben 200°C_on kb 15-20 perc alatt süssük készre.


Allergének: glutén