Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Almaleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

Az almaleves savanykás ízével még a nyárni nagy melegben is jól tud esni. Észrevétlenül biztosítja folyadékbevitelünk egy részét, mindemellett az alma vízben oldódó rost (főként pektin) tartalma jótékony hatással van az emésztésre.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

4 db alma
1 db citrom
izlés szerint szegfűszeg
izlés szerint őrölt fahéj
2 ek xilit
175 ml natúr joghurt
1 ek kukoricakeményítő

elkészítés

1

Az almát mossuk és hámozzuk meg, majd kockázzuk fel.

2

Tegyük az almát egy lábasba, majd öntsük fel adagszámnak megfelelő mennyiségű vízzel (kb. 1 l).

3

Ízesítsük a levesünket az édesítővel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, valamint a citrom kifacsart levével és héjával.

4

Ha az alma megpuhult habarjuk be a levest a natúr joghurttal simára kevert kukoricakeményítővel.

5

Főzzük még néhány percig.

6

Hidegen fogyasszuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes