Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Áfonyás tallér

Répási Eszter
vezető dietetikus

Az áfonya kék színét adó antioxidáns hatású festékanyagok (antocianinok), csökkentik a szívbetegségek és a daganatos megbtegedések kialalkulásának a kockázatát.

Kép forrás: http://uprootkitchen.com/wp-content/uploads/2014/01/wild-blueberry-oat-scones.jpg


Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: kb. 25 perc

hozzávalók

1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre teljes kiőrlésű zabdara
1/4 bögre xilit
2.5 kiskanál sütőpor
1 bögre natúr joghurt
2 ek olíva olaj
3/4 bögre áfonya
1 kiskanál reszelt citromhéj
1 kiskanál reszelt narancshéj

elkészítés

1

Mérjük ki a hozzávalókat.

2

Egy tálban keverjük össze a zabdarát, a lisztet, a sütőport és a xilitet.

3

Ehhez keverjük hozzá a joghurtot, az olajat, az áfonyát, a narancs- és a citromhéjat.

4

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egy evőkanállal rakjunk rá egyenlő méretű halmokat a tésztából.

5

200°C-ra elömelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük világosbarnára.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes