Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

A Mama tepsis-káposztás krumplija

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Egyszerű, de nagyszerű! Bár gyermekkori emlékeinkben nem feltétlen így él. Igaz, azt a változatot nem a Mama, de nem is Feri főzte. Ezt viszont igen! Ünnepnapon tarjával, hétköznap üresen, maximum egy kevés kolbásszal készítsd! Mindenhogy imádni fogjátok!

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

500 gr savanyú káposzta
1 kg burgonya
2 közepes fej vöröshagyma
Egy kevés köménymag
néhány babérlevél
1 evőkanál zsír
300 gr vékony füstöltkolbász, vagy lángoltkolbász
3 dl sűrű tejföl

elkészítés

1

A káposztát alaposan mosd át, vágd kisebb darabokra, mert a hosszú szálakkal kezelhetetlen.

2

A zsíron dinszteld meg a hagymakarikákat, adj hozzá egy kevés köménymagot és két babérlevelet, majd mehet hozzá a lecsepegtetett káposzta. Ezzel párold 15 percet.

3

Közben pucold meg és karikázd fel a krumplit és a kolbászt is.

4

. Ha a párolással végeztél, mehet az egész egy tepsibe, lefedve 200 fokon 40 perc alatt kész is.

5

Tejföllel tálald!


Allergének: laktóz