Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

A Mama darabolt almása

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Még karanténban is szükség van néha egy egyszerű, kényeztető édességre. Illetve ott van rá igazán szükség. Ez egy lusta almáspite, ugyanis nem kell reszelni az almát, felezni és nyújtani a tésztát, szóval egy csomó macerát megúszol, cserébe isteni a végeredmény. Igen, lehet hozzá vaníliafagyit enni. Én kókuszvirág cukrot használtam, azért lett ilyen barnás. Természetesen sima cukorral is működik

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 20 főre
Előkészítési idő: 60 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

250 g cukor
6 db tojás
150 g margarin
150 g liszt
4 db alma (a videóban 6 db van, de elég 4 db)
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 nagy marék dió kicsit összetörve
1 kávéskanál őrölt fahéj

elkészítés

1

Fűtsd fel a sütőt 180 fokra.

2

Pucold meg az almákat, vágd ki a magházát és darabold fel őket.

3

Válaszd szét a tojásokat és a sárgáját keverd ki a cukorral és a felolvasztott, de már nem meleg margarinnal. Tedd bele a sütőport, vaníliás cukrot és a fahéjat is. Verd kemény habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan forgasd bele a lisztet és a cukros sárgáját is.

4

Kend ki a tepsit margarinnal és szépen lisztezd körbe. Szórd bele az almát, hogy mindenütt egyenletes legyen, majd jöhet rá a tészta. Simítsd el és néhányszor csapkodd az asztalhoz. Szórd meg a darabolt dióval, majd 40 perc alatt süsd meg.

5

Tippek:

6

Tálald megszórva porcukorral és vaníliafagyival

7

Igen, add oda a srácoknak a keverőedényben maradt tésztát, ér nyalakodni!


Allergének: Glutént tartalmaz