Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

A legjobb paradicsomleves

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

De tényleg. A bazsalikom és az oregano olyan csodát tesz, hogy ez lesz az új kedvencetek. Ráadásul nagyon egyszerű, gyors és mivel a konzervparadicsomokat olyan paradicsomból csinálják, amit nyári, természetes érlelésűből készítenek, ezért mindig finom is.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

800 g hámozott paradicsomkonzerv
1 fej vöröshagyma tisztítva, aprítva
3 gerezd fokhagyma tisztítva, aprítva
1 evőkanál barna cukor
1 kávéskanál oregánó
½ l zöldségalaplé
1 szép darab parmezán
1 nagy csokor friss bazsalikom
egy kevés olívaolaj
egy csipet
egy csipet Bors

elkészítés

1

Dinszteld meg a hagymát egy kevés sóval – így gyorsabb a folyamat - félidőnél add hozzá a cukrot. Jöhet hozzá a fokhagyma, ezzel is kavargasd kb 2 percig.

2

Öntsd hozzá a paradicsomot és az alaplevet, majd jöhetnek a fűszerek. Oregano, bors és a friss bazsalikom.

3

Turmixold össze alaposan és lassú lángon főzd 10 percig.

4

Közben készítsd el a chipset. Reszeld le a parmezánt, forrósíts fel egy serpenyőt és szórd kis kupacokba a sajtot. Nem kell alá semmi. Várj, míg felolvad a parmezán, majd egy lapos szedővel vedd ki sütőpapírra a korongokat.

5

Szórd meg a korongokkal a levest és tálald azonnal.

6

Tippek:

7

Ha marad belőle, akkor másnap főzz fel benne egy közepes sűrített paradicsom konzervet, főzz ki tésztát, reszelj rá friss parmezánt, a srácok imádják!

8

Nyáron, amikor van napérlelte hazai paradicsom, készítsd el úgy, hogy a paradicsomokat kb 20 perc alatt megsütöd 180 fokon a sütőben. A többi meló ugyanaz, az íze pedig még karakteresebb, finomabb lesz.


Allergének: Laktózt tartalmaz