Az ősz és a tél egyik legkedveltebb levese a sütőtökkrémleves. Ezt rengetegféle módon lehet készíteni, én most egy zöldséges verziót hoztam. Akik nem rajonganak annyira a sütőtök ízéért, azok is bátran próbálják ki, szerintem nem fognak csalódni. Mi nagyon kedveljük a csípős ételeket, ezért nem sajnáltam belőle a jalapeño paprikát, de ez természetesen elhagyható.
A hagyományos tejszín helyett készíthetjük laktózmentes, illetve növényi tejszínnel is.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő:
hozzávalók
bacon 100 g
petrezselyemgyökér 1 szál
zeller 1 kis darab
karalábé 1/2 fb
krumpli 1 db
vöröshagyma 1/2 fej
petrezselyem 1 csokor
húsleves alaplé 1 l
ízlés szerint só
szerecsendió 1 csipet
őrölt fekete bors 1 csipet
ízlés szerint zöld jalapeño paprika
őzőtejszín vagy növényi tejszín 150 ml
szükség szerint egy kevés olaj
pirított tökmag
tökmagolaj
tejszín
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!