Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Zöldséges sült penne

Zöldség- és tésztarajongók figyelmébe ajánlom ezt a nagyon egyszerű ételt. Készítsétek el először ezt az alapreceptet, majd variáljátok a saját ízlésetek szerint egyéb zöldségekkel, sült szalonnával vagy akár pirított húskockákkal.

1. lépés

A tésztát bő, sós vízben főzzük al dente, vagyis a közepe maradjon roppanós. A megfőtt tésztát szűrjük le, és folyóvíz alatt mossuk át.

2. lépés

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a fagyasztott zöldségkeveréket és a felkarikázott virslit. Pirítsuk addig, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak.

3. lépés

A tojást lazán verjük fel a tejszínnel és fűszerezzük.

4. lépés

Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával.

5. lépés

A tojást keverjük össze a zöldségekkel, a lecsepegtetett tésztával, és öntsük az előkészített formába, a tetejét vastagon szórjuk meg a reszelt sajttal.

6. lépés

180 fokra előmelegített sütőben süssük ropogósra.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

Auchan mexikói zöldségkeverék 450 g
Kittis’s chickpea pasta 200 g
Vaj, a forma kikenéséhez 1 evőkanál
virsli 5 db
„L-es” méretű tojás 6 db
reszelt sajt 100 g
főzőtejszín 100 ml
1 csipet
frissen őrölt feketebors 1 csipet
friss petrezselyem 1 kis csokor
füstös pirospaprika 1 kávéskanál
sós víz tészta főzéshez néhány liter
vaj a sütőforma kikenéséhez 1 kevéske
gluténmentes zsemlemorzsa 1 evőkanál

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!