Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Zöldséges sertésragu

Az egyik legjobb dolog, ami egy szaftos tarjával történhet, ha elég időd van hozzá. Ráadásul egy edényes a sztori, csak semmi mosogatás! Az előkészítés és maga a munkával töltött idő sem túl sok, ez után már csinálhatsz bármit – mondjuk nyugodtan tanulhatsz a gyerekkel – a többit a sütő elvégzi helyetted.

1. lépés

Egy vastag aljú, sütőbe is tehető lábosra van szükséged. Ha ilyened nincs, akkor a tűzhelyen is elkészítheted az ételt, tehát e miatt ne menj vásárolni, MARADJ OTTHON! :) Azonban ha van egy öntöttvas edényed a megfelelő fedővel, akkor nyert ügyed van!

2. lépés

Forrósítsd fel az olajat és dinszteld meg rajta a hagymát, fokhagymát. Közben kicsit sózd meg, így gyorsíthatod a folyamatot.

3. lépés

Add hozzá a sűrített paradicsomot, kevergesd egy percig, majd mehet hozzá a pirospaprika és egy kevés alaplé.

4. lépés

Közben kockázd össze a húst, lehetnek nagyobb darabok, a ragunak pont az a lényege, hogy ennyi idő alatt minden vajpuha lesz.

5. lépés

Mehet ez is az edénybe, forgasd át, minden oldalát kicsit kapja meg a hő.

6. lépés

Add hozzá a babérlevelet, még sózd, borsozd.

7. lépés

Jöhetnek a zöldségek és a maradék alaplé, vagy szükség esetén víz.

8. lépés

Fedd le és tedd 2.5 órára a 150 fokra előmelegített sütőbe. Ha a tűzhelyen csinálod, akkor vedd takarékra a lángot, és a főzési idő alatt többször kavard át. A sütőben ez nem szükséges.

9. lépés

Ha kész, szórd meg aprított petrezselyemmel, tálald friss kenyérrel.

10. lépés

Tippek:

11. lépés

Az Auchan nemzetközi konyhát kínáló polcain a Spanyol részen találsz füstölt pirospaprikát.

12. lépés

Az Auchan az egyetlen multi, ahol kész alaplevet találsz, van zöldséges, csirke, marha, vegyes húsos is, 1 literes kiszerelésben.

13. lépés

Mielőtt beteszed a sütőbe az edényt, szépen kapargasd fel, illetve le a pörzsanyagokat az edényről, így még intenzívebb ízeket hozhatsz ki az ételből.

14. lépés

Hagyma dinsztelésénél mindig adj hozzá egy kis sót, így gyorsíthatod a folyamatot.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 150 perc

hozzávalók

sertéskaraj 800 g
sárgarépa 3 szál
fehérrépa 2 szál
zeller 1 kis fej
sűrített paradicsom 140 g
tisztított fokhagyma szeletelve 4 gerezd
vöröshagyma tisztítva, aprítva 1 fej
olívaolaj 4 evőkanál
alaplé, ha nincs, akkor víz 3 dl
fűszerpaprika. Ha van, akkor füstölt 1 kávéskanál
babérlevél 2 db
Só, bors egy csipet
frissen aprított petrezselyem egy kevés

allergén

zeller

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!