Amikor gluténmentes diétára lettem ítélve, az egyik legnagyobb fájdalmam az igazi sajtos stangli volt. Nagyon szerettem minden olyan szendvicset, aminek az alapja a ropogós sajtos, puha belezetű stangli. Ezt a gluténmentes variációt azt hiszem nehéz überelni, pláne, ha vastagon megkenjük egy pikáns tormás krémmel, megpakoljuk gazdagon húsvéti főtt sonkával, tojással és mindenféle zöldséggel, amit csak a hűtőben találunk. Nálunk a húsvéti reggeli nem is lehetne ennél jobb és kívánatosabb. Próbáljátok ki ti is, higgyetek el, igazán megéri.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 90 perc
Elkészítési idő: 60 perc
hozzávalók a tésztához
Schär mix bread liszt 500 g
friss élesztő 25 g
Auchan tejföl 125 g
víz 300 g
M-es méretű tojás 1 db
só 10 g
útifűmaghéj 10 g
cukor 1 csipet
Auchan étolaj 20 g
hozzávalók a tetejére
tojássárgája 1 db
tej 2 evőkanál
reszelt sajt, pl. Auchan füstölt sajt ízlés szerint
hozzávalók a tormakrémhez
vaj 20 g
rizsliszt 20 g
tej 300 g
Majonézes torma 1 doboz
só egy kevés
őrölt fekete bors 1 csipet
hozzávalók a töltelékhez
Főtt sonka 6 szelet
főtt tojás 6 db
reszelt sajt 1 kevés
etek, saláta, zöldhagyma ízlés szerint
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!