Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Tormakrémes, húsvéti sonkás sajtos stangli szendvics

Amikor gluténmentes diétára lettem ítélve, az egyik legnagyobb fájdalmam az igazi sajtos stangli volt. Nagyon szerettem minden olyan szendvicset, aminek az alapja a ropogós sajtos, puha belezetű stangli. Ezt a gluténmentes variációt azt hiszem nehéz überelni, pláne, ha vastagon megkenjük egy pikáns tormás krémmel, megpakoljuk gazdagon húsvéti főtt sonkával, tojással és mindenféle zöldséggel, amit csak a hűtőben találunk. Nálunk a húsvéti reggeli nem is lehetne ennél jobb és kívánatosabb. Próbáljátok ki ti is, higgyetek el, igazán megéri.

1. lépés

Langyosítsuk meg a tejfölt, keverjük hozzá a cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. 

2. lépés

Egy keverőtálban vagy a dagasztógépben keverjük össze a lisztet, a sót, az útifűvet, adjuk hozzá a tojást, a felfuttatott élesztőt és a vizet. Alaposan dagasszuk meg, miközben az olajat fokozatosan adagoljuk hozzá. 

3. lépés

Enyhén olajos kézzel gyúrjuk át a tésztát, és osszuk 6 egyenlő részre. Formázzunk a kezünkkel a bucikból kb. 10 cm hosszú rudakat, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

4. lépés

A tojássárgáját keverjük össze a tejjel, és kenjük meg vele a stanglik tetejét.

5. lépés

Szobahőmérsékleten kelesszük 60 percet.

6. lépés

A sütőt melegítsük fel 180 fokra. A megkelt stanglik tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és 30-40 perc alatt süssük készre. A sütési idő nagyban függ a sütőtől! 

7. lépés

A megsült stanglikat szedjük rácsra, és várjuk meg, míg kihűlnek.

8. lépés

A tormakrémhez készítsünk egy besamelmártást: a vajat egy serpenyőben olvasszuk fel, keverjük hozzá a lisztet, és pirítsuk egész halvány aranybarnára. Folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a tejet és forraljuk fel. Ízesítsük majonézes tormával, sóval és frissen őrölt feketeborssal.

9. lépés

A kihűlt stanglikat vágjuk félbe, kenjük meg a tormás krémmel, és pakoljuk meg alaposan sonkával, főtt tojáskarikákkal, zöldségekkel és reszelt sajttal. 
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 90 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók a tésztához

Schär mix bread liszt 500 g
friss élesztő 25 g
Auchan tejföl 125 g
víz 300 g
M-es méretű tojás 1 db
10 g
útifűmaghéj 10 g
cukor 1 csipet
Auchan étolaj 20 g

hozzávalók a tetejére

tojássárgája 1 db
tej 2 evőkanál
reszelt sajt, pl. Auchan füstölt sajt ízlés szerint

hozzávalók a tormakrémhez

vaj 20 g
rizsliszt 20 g
tej 300 g
Majonézes torma 1 doboz
egy kevés
őrölt fekete bors 1 csipet

hozzávalók a töltelékhez

Főtt sonka 6 szelet
főtt tojás 6 db
reszelt sajt 1 kevés
etek, saláta, zöldhagyma ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!