Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Thai currys húsgolyók mangós-kókuszos rizzsel

Viszlát natúr csirke-rizs, helló izgalmas, változatos évindító alternatívák! A csikre-rizs kombó valójában ezernyi lehetőséget rejt, és ebből mutatunk be egyet, pontosabban egy nagy kedvencet.

1. lépés

A darált csirkehúst sóval, borssal, római köménnyel, curryvel, fokhagymával, gyömbérrel, korianderrel, egy tojással és szójaszósszal elkeverjük.

2. lépés

Golyókat formázunk, majd 180 fokon 20 perc alatt megsütjük őket.

3. lépés

A rizst kókusztejszínnel gazdagított, sózott vízben megfőzzük.

4. lépés

Egy serpenyőben szezámolajon hagymát dinsztelünk.

5. lépés

Hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért, curryt, római köményt, sőt, borsot és végül a kókusztejszínt.

6. lépés

Beleforgatjuk a kész húsgolyókat

7. lépés

A mangós rizst összekeverjük, friss korianderrel, limelével, húsgolyókkal és újhagymával díszítve tálaljuk.
Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

darált csirkehús 500 g
Auchan currypor
római kömény
Só, bors
tojás 1 db
Friss koriander vagy petrezselyem
Auchan szójaszósz 1 tk
reszelt gyömbér 1 cm
fokhagyma kinyomva 2 gerezd
konzerv kókusztejszín
Piros currypaszta (opcionális)
Auchan currypor
reszelt gyömbér 1-2 cm
fokhagyma 1-2 gerezd
vöröshagyma 1 db
Auchan szezámolaj
rizs 125 g
konzerv kókusztejszín + annyi víz, hogy 2,5-3x ellepje a rizst 1/2 - 1
szezámolaj
érett mangó 1 db
újhagyma 3-4 szál
friss koriander
lime

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!