Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Tempurabundás csirkemell zöldséges-tojásos rizzsel – gluténmentesen

Nálunk a tempurabundás csirkemellfilé vetekszik a klasszikus rántott hússal, a gyerekeim egyszerűen rajonganak érte. Bevallom, én is nagyon szeretem, mert nem kell órákig pepecselni a konyhában. A bunda hozzávalóit csak gyorsan összekeverjük, beleforgatjuk a feldarabolt húst, és már elő is készültünk a sütéshez. Sokkal kevesebb az effektív konyhában töltött idő és a mosogatni való is. Tökéletes ebéd vagy vacsora az egész család számára. Én most egy egyszerű, zöldséges rizst készítettem hozzá egy kevés szójaszósszal meglocsolva. Természetesen, aki nem fogyaszthatja a szóját, nyugodtan hagyja ki.

1. lépés

A húst alaposan mossuk meg, és vágjuk fel 2x2 cm-es darabokra, majd sózzuk. 

2. lépés

A bundához egy tálban keverjük csomómentesre a liszteket, a keményítőt, a fűszereket, a durvára vágott petrezselymet  a tojásokkal és vízzel. A lesózott húsdarabokat tegyük a masszába, és hagyjuk állni benne legalább 30 percet. Minél tovább pihennek a hússzeletek a fűszeres „pácban”, annál finomabb lesz a kész étel.

3. lépés

A bundázott húsokat villa segítségével tegyük egyenként bő, forró olajba, és süssük aranybarnára. A kész falatkákat szedjük konyhai törlőpapírra. 

4. lépés

A rizst alaposan mossuk át forró folyóvíz alatt egy szűrőben, és csepegtessük le. 

5. lépés

Egy lábosban melegítsünk fel 1 teáskanál olajat, és futtassuk meg rajta fehéredésig a rizst. 

6. lépés

Öntsük fel 2 bögre forró vízzel, és sózzuk meg. Forraljuk fel, fedjük le a lábost egy éppen rápasszoló fedővel, és kevergetés nélkül főzzük 20 percet, úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz (indukciós főzőlapon én 3-as fokozaton főzöm). A rizs akkor van kész, ha felszívta az összes vizet, a rizsszemek szépen megdagadtak és megpuhultak. 

7. lépés

A zöldségeket tisztítsuk meg. A sárgarépát, a póréhagymát és a kaliforniai paprikát vágjuk egyforma hosszú, vékony csíkokra. A gombát szeleteljük vékonyra. 

8. lépés

Egy kevés olívaolajon pároljuk roppanósra a zöldségeket a borsó kivételével. Ha fagyasztott borsót használunk, akkor azt csak a legvégén adjuk a többi zöldséghez, ennek 1-2 perc párolás bőven elegendő. A sóval nagyon óvatosan bánjunk, a szójaszósz is sós, inkább a végén ízesítsünk ízlés szerint. 

9. lépés

A tojásokat verjük fel és egy serpenyőben süssünk kevés olajon rántottát. A kész rántottát tördeljük össze a fakanállal, és tegyük félre.

10. lépés

Az elkészült rizst keverjük a roppanós zöldségekhez. Adjunk hozzá ízlés szerint szójaszószt, keverjük össze a rántottával, és sózzuk, ha szükséges.

11. lépés

Tálaljuk a bundás húst a zöldséges rizságyon.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 60 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

csirkemellfilé 500 g
Ízlés szerint só a hús sózásához
gluténmentes rizsliszt 100 g
gluténmentes kukoricaliszt 50 g
kukoricakeményítő (étkezési keményítő) 50 g
„M”-es méretű tojás 2 db
víz 100 ml
Auchan fokhagymagranulátum 1 tk
petrezselyem 1 csokor
ízlés szerint só
Olaj a sütéshez
Auchan Nívó jázmin rizs 1 bögre
forró víz 5 dl
olaj 1 tk
sárgarépa 2 db
apró csiperkegomba 10 db
kaliforniai paprika fél db
póréhagyma 10 cm
zöldborsó (nálam fagyasztott) 3 - 4 marék
olívaolaj 1 ek
ízlés szerint só
gluténmentes szójaszósz (a legtöbb szójaszósz tartalmaz glutént, de az Auchan áruházaiban lehet kapni garantáltan menteset) 2 ek
„M”-es méretű tojás 2 db
olaj a tojás sütéséhez 1 tk

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!