Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Tejfölös újkrumpli főzelék

Aki úgy érzi, hogy a főzés időrabló és bonyolult tevékenység, annak most itt a bizonyíték, mennyire nem az! Egy végtelenül egyszerű és friss krumplifőzeléket hoztunk el nektek újkrumpliból, összesen 5 alapanyagból, és ebbe már a sót is beleszámoltuk. Ha mindig is szeretted volna tudni, mitől lesz a főzelék pont eléggé sűrű, és frissítően ízletes, akkor ez a videó neked szól.

1. lépés

A burgonyát egyforma darabokra vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a burgonyát és kicsit lepirítjuk. Felöntjük vízzel, sót adunk hozzá és fedő alatt puhára pároljuk a burgonyát (vigyázva, hogy ne essen szét).

2. lépés

Amikor megfőtt, levesszük a fedőt, a főzelékhez adjuk a liszttel kikevert tejfölt, 2 perc alatt összefőzzük, amíg besűrűsödik. Végül a finomra vágott petrezselyemmel is összeforgatjuk. Sült kolbásszal tálaljuk.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

vaj 2 evőkanál
újkrumpli megtisztítva 1 kg
2 tk
víz 7 dl
ecet 1 tk
tejföl 2.5 dl
liszt 1 evőkanál
petrezselyem 1 nagy csokor

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!