Ez egy igazi, eredeti Mama recept az újkígyósi kiskonyhából! Anyám rengeteget dolgozott apámmal együtt, de mindig igyekezett finom ételeket az asztalra tenni. A súlyomból pedig látszik, hogy ez sikerült is neki:-) Tíz perc alatt összedobdta, hiszen az alapvető zöldségek nálunk homokban elvermelve húzták ki a téli hónapokat, és a disznóvágós időszakban friss húst is lehetett szerezni. Egy fél óra elteltével pedig már illatozott is a konyha, mi pedig nyálcsorgatva vártuk az ebédet.
1. lépés
A felforrósított serpenyőbe öntsd bele az olajat, majd pirítsd körbe a tarja szeleteket. Legyen szép aranybarna, közben sózd, borsozd.
2. lépés
Tisztítsd meg a zöldségeket, a répát vágd kb 2-3 centis darabokra, a hagymát és a répát negyedeld.
3. lépés
Pirítsd meg a hús mellett a két féle hagymát is, az a jó, ha minden kicsit "odakap".
4. lépés
Rakd egy tepsibe a megpirított húst, hagymát és a zöldségeket, a megzúzott fokhagymákat és két ág rozmaringot. Öntsd rá az alaplevet.
5. lépés
Fedd le, és lassan párold addig, amíg megpuhul a répa is. Eddigre el kell, hogy párologjon a folyadék.
6. lépés
Emeld a hőfokot, és pirítsd le az egész serpenyő tartalmát.