Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Tarja, sült zöldségekkel

Ez egy igazi, eredeti Mama recept az újkígyósi kiskonyhából! Anyám rengeteget dolgozott apámmal együtt, de mindig igyekezett finom ételeket az asztalra tenni. A súlyomból pedig látszik, hogy ez sikerült is neki:-) Tíz perc alatt összedobdta, hiszen az alapvető zöldségek nálunk homokban elvermelve húzták ki a téli hónapokat, és a disznóvágós időszakban friss húst is lehetett szerezni.  Egy fél óra elteltével pedig már illatozott is a konyha, mi pedig nyálcsorgatva vártuk az ebédet.

1. lépés

A felforrósított serpenyőbe öntsd bele az olajat, majd pirítsd körbe a tarja szeleteket. Legyen szép aranybarna, közben sózd, borsozd.

2. lépés

Tisztítsd meg a zöldségeket, a répát vágd kb 2-3 centis darabokra, a hagymát és a répát negyedeld.

3. lépés

Pirítsd meg a hús mellett a két féle hagymát is, az a jó, ha minden kicsit "odakap".

4. lépés

Rakd egy tepsibe a megpirított húst, hagymát és a zöldségeket, a megzúzott fokhagymákat és két ág rozmaringot. Öntsd rá az alaplevet.

5. lépés

Fedd le, és lassan párold addig, amíg megpuhul a répa is. Eddigre el kell, hogy párologjon a folyadék.

6. lépés

Emeld a hőfokot, és pirítsd le az egész serpenyő tartalmát.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

sertés tarja 4 db
3 sárgarépa 3 db
4 közepes krumpli 4 db
vöröshagyma 1 fej
lilahagyma 1 fej
fokhagyma 2 gerezd
friss rozmaring 1 ág
olaj 3 evőkanál
alaplé vagy fehérbor 1 dl
Só, bors 1 csipet

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!