A dinnye, a sütőtök vásárlása elég nagy lutri: vagy finom, ízletes, vagy kevésbé jó. Ez a sütőtök esetében már csak a megsütése után derül ki. Ha véletlen ilyen darabba botlunk, nehogy kidobjuk, készítsünk belőle fenséges ételeket, desszerteket. Az ősz egyik legkedveltebb levese a sütőtökrém leves. Ezt feldobhatjuk pirított tökmaggal és baconnel. A megsült tök nagyon jó ízt és színt ad egy egyszerű krumplipürének. A péksüteményeknél is merjünk nyugodtan kísérletezni. Egy kevés pürésített tök a kenyértésztába keverve kifejezetten jó állagúvá teszi a zsemlét, bagelt. A desszert felhasználásánál pedig számtalan lehetőségünk van. Most egy sütőtökös muffin receptet hoztam némi csavarral.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc
hozzávalók a muffinhoz
sült sütőtök 300 g
„M-es” méretű Auchan tojás 3 db
Auchan bio rizsliszt 250 g
sütőpor 12 g
Auchan nádcukor 150 g
vaníliás cukor 12 g
Auchan étolaj 110 g
fahéj 1 teáskanál
hozzávalók a krémhez
sült sütőtök 50 g
Auchan mascarpone 150 g
növényi tejszín 100 g
Auchan porcukor 1 evőkanál
fahéj 1 kávéskanál
hozzávalók a karamellizált dióhoz
Auchan méz 50 g
dió 50 g
hozzávalók a töltött fügéhez
érett de nem túl puha füge pár db
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!