Ez egy olyan igazán olasz, tengerparti hangulatot idéző étel lett. A színei, az íze, az illata egészen Amalfiba repített, mert sok évvel ezelőtt pont ott ettem ugyanilyen gnocchit.
Az alap gnocchi, ami tulajdonképpen egy krumplis tészta, ezer módon variálható: készülhet belőle édes és sós étel is egyaránt, de tökéltes alapja lehet egy hagyományos ízvilágú magyar nudlinak vagy szilvásgombócnak is. A bolognai ragut pedig tálalhatjuk tésztával vagy rétegezhetjük lasagne lapok közé.
Ha gnocchigyártásra adjuk a fejünket, gyúrjunk be nyugodtan nagyobb adagot, és tegyük a fagyasztóba a megformázott gnocchikat még készre főzés előtt. Én egy tálcára szoktam tenni egymás mellé, pár órára a fagyasztóba teszem, utána zacskózom, így nem ragadnak össze. A bolognai ragut sem érdemes elaprózni, mert ez is kitűnően fagyasztható, így elég sok időt tudunk a konyhában megspórolni.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 45 perc
Elkészítési idő: 30 perc
hozzávalók a bolognai raguhoz
vöröshagyma 1 fej
fokhagyma 2 gerezd
Auchan darált pulykahús 500 g
Auchan bacon 100 g
Auchan étolaj 2 evőkanál
darabolt paradicsom-konzerv 100 g
Auchan puree de tomates (paradicsompüré) 1 üveg (680 g)
cukor 1 evőkanál
só ízlés szerint
frissen őrölt feketebors 1 nagy csipet
oregánó 1 teáskanál
római kömény fél kávéskanál
sárgarépa 1 db
zellerszár fél db
petrezselyem 1 csokor
víz szükseg szerint
hozzávalók a gnocchihoz
főtt burgonya 600 g
Auchan tojás 1 db
miklos universal mix liszt 200 g
só 10 g
hozzávalók az összeállításhoz
Auchan vaj 50 g
reszelt sajt, esetleg mozzarella ízlés szerint
reszelt parmezán ízlés szerint
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!