Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Sült sárgarépa „hot dog”

Amikor eljön a gillszezon és egyben a friss zöldségek és könnyed fogások főszezonja, akkor kerül elő kicsik és nagyok hatalmas kedvence, a hot-dog. Bár kevesen lépnek túl a virsli-ketchup-mustár háromszögén, ennek az egyszerű ételnek igazi művészete van. A Lefőzlek szakácsai mindannyiunk örömére most egy igazán különleges, könnyed, tavaszias sárgarépás verziót mutatnak meg.

1. lépés

A sárgarépákat meghámozzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk és egy hőálló tálba tesszük a megtisztított újhagymákkal.

2. lépés

Mellé dobjuk a kakukkfüvet, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, közben egyszer átforgatjuk.

3. lépés

Az öntethez a fokhagymát mozsárban pépesre zúzzuk a sóval, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, jól záró műanyag edénybe tesszük, és ezt is magunkkal visszük.

4. lépés

A pikniken a hozzávalókat ízlésesen elrendezzük, és hagyjuk, hogy mindenki összeállítsa a saját szendvicsét.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

sárgarépa 4 db
újhagyma 2 csokor
extra szűz olívaolaj 2 evőkanál
kakukkfű 2 ág
2 teáskanál
frissen őrölt bors fél teáskanál
görög joghurt 250 ml
fokhagyma 1 gerezd
citrom frissen facsart leve fél db
petrezselyem 1 csokor
kifli  4 db
sült hagyma 1 doboz

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!