Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Sült cékla dióval, gorgonzolával, pirított kacsával

Biztosak vagyunk benne, hogy a cékláról mindenkinek a befőtt jut az eszébe elsőre. Pedig ennek a nagyszerű zöldségnek még vagy 1000 dimenziója létezik. Ebből hozott el nektek egy igazán különlegeset Rákóczi Feri!

1. lépés

A céklákat helyezd az alufólia közepére, szór meg sóval, borssal, locsold meg olívaolajjal és balzsamecettel.

2. lépés

Az alufólia széleit hajtsd fel és csavard össze, így helyes kis csomagot kapsz. A 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig.

3. lépés

Forrósíts fel egy serpenyőt, és pirítsd meg a diót.

4. lépés

Vedd ki a diót, majd két kanál olívaolajat forrósíts fel. Dobd rá a csíkokra vágott kacsamellet és a fokhagymát, locsold meg a szójaszósszal, kissé borsozd. Ne süsd túl, mert akkor rágós lesz, éppen csak pirítsd, a belseje maradjon rózsaszín.

5. lépés

Szedd ki a kacsát, takard le egy alufóliával.

6. lépés

Ha a cékla megsült, kockázd fel.

7. lépés

Dobd a forró serpenyőbe a céklát, kicsit pirítsd át, mehet hozzá a friss, mosott spenót. Csak annyira melegítsd, hogy kicsit összeessenek a levelek.

8. lépés

Keverd a salátához a morzsolt gorgonzolát és a diót, tedd a tetejére a kacsát, szórd meg aprított korianderrel
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók

cékla 4 db közepes méretű
dióbél 100 g
gorgonzola sajt 100 g
bébispenót 150 g
koriander 1 csokor friss
kacsamell 1 db csíkokra vágott
olívaolaj 1 kevés
balzsamecet 1 kevés
1 csipet
őrölt fekete bors 1 csipet
szójaszósz 3 evőkanál
fokhagyma 2 gerezd

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!