Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Spenótfelfújt mézes sonkával

Ha csak egy recepttel készülsz húsvétra vagy akár a húsvét utáni napokra, ez legyen az! Dóra fantasztikus sonkás spenótfelfújtja egyszerre laktató családi ebéd és ünnepi fogás, de mindenképpen egy olyan étel, amit érdemes kipróbálnotok. Ráadásul a mesterien kombinált ízek különösen jól állnak a Feritől kapott #AuchanFelfedezések sonkának!

1. lépés

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a felkarikázott újhagymát és felvágott sonkát, sózzuk, és kevergetve puhára sütjük.

2. lépés

Utána hozzátesszük a spenótot és addig pároljuk fedő alatt, amíg összeesik.

3. lépés

Egy lábosban elkezdjük olvasztani a vajat. Ha felolvadt, akkor meghintjük a liszttel

4. lépés

Átkeverjük, lassanként felöntjük a tejjel, simára keverjük, majd kevergetve forrásig hevítjük. Fűszerezzük sóval, fehérborssal és Cayenne borssal.

5. lépés

Belekeverjük a reszelt sajtot, a felaprított sonkát, szerecsendiót és a spenótot, alaposan összeforgatjuk.

6. lépés

Egy 9×11 cm-es kerámiaformát kivajazunk és a keveréket az előkészített formába szedjük.

7. lépés

Az olvasztott vajat és a panko morzsát összekeverjük, és a spenót tetejére szórjuk.

8. lépés

A sütőt 200 fokra előmelegítünk, és 25-30 perc alatt megsütjük 180 fokon.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

spenót megtisztítva 50 dkg
húsvéti sonka apró kockára vágva 20 dkg
puha vaj + a formához 6 dkg
újhagyma 3 db
liszt 3 evőkanál
meleg tej 7 dl
fehérbors 1 csipet
cayenne bors 1 csipet
20 dkg reszelt sajt 20 dkg
szerecsendió reszelve 1 csipet
1 csipet

hozzávalók a tetejére

olvaszott vaj 3 dkg
panko morzsa 8 dkg

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!