Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Sós, omlós teasütemény glutén- és tejmentesen

A sós falatkák egyetlen ünnepi asztalról sem hiányozhatnak. Készíthetjük karácsonyra vagy szilveszterre a bólé melle. Ezt a teasüteményt napokig fogyaszthatjuk, ha marad belőle. Ebből a mennyiségből két nagy tepsi sós sütemény készíthető.

1. lépés

Egy keverőtálban keverjük össze a lisztkeveréket, a sót, a sütőport és az élesztőt. Morzsoljuk el a margarinnal, adjuk hozzá a tojások sárgáját és a növényi tejfölt, majd gyúrjunk egynemű, rugalmas tésztát.

2. lépés

A tésztát csomagoljuk fóliába és pihentessük 20 percet hűtőben.

3. lépés

Rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk a tésztát kb. másfél ujjnyi vastag téglalappá. Kenjük le a tetejét felvert tojással és gazdagon szórjuk meg magokkal.

4. lépés

Tetszés szerint szeleteljük, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

5. lépés

200 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt süssük készre.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 8 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a tésztához

It’s us miklos universal mix liszt 600 g
20 g
sütőpor 7 g
szárított élesztő 5 g
Auchan margarin 350 g
„M-es” méretű Auchan tojássárgája 4 db
növényi tejföl 100 g

Hozzávalók a nyújtáshoz

Auchan rizsliszt szükség szerint

hozzávalók a tetejére

„M-es” méretű Auchan tojás 1 db
magok (szezámmag, chiamag) ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!