Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Somlói gluténmentes pohárdesszert

A legmenőbb torta a családunkban a somlói torta. Ehhez 3 db piskótát sütök: egy simát, egy kakaósat és egy diósat. A piskótákat egy sűrű, rumaromás cukorsziruppal locsolom meg, majd kapnak egy csökiöntetet és végül rengeteg vaníliás krémmel állítom össze. Ez a pohárdesszert egy egyszerű változata ennek a tortának. A háromféle piskóta helyett egyetlen sima piskóta elég hozzá, de ha van maradék piskótánk, használjuk fel azt nyugodtan. A darált dió helyettesíti a diós piskótát, a cukorszirup és a csokoládé öntet pedig ugyanúgy belekerül a rétegek közé.

1. lépés

A piskótához a tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd óvatosan forgassuk bele a lisztet.

2. lépés

Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, simítsuk bele a masszát és 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre.

3. lépés

A krémhez a pudingot, a cukrot, a tojások sárgáját keverjük csomómentesre a rizsitallal és fűzzünk sűrű krémet belőle.

4. lépés

A krémet hűtsük le, majd keverjük habosra a margarinnal és a tejszínnel.

5. lépés

A sziruphoz a cukrot keverjük össze a vízzel és forraljuk 4-5 percet. Keverjük hozzá a rumaromát és a citrom reszelt héját.

6. lépés

A csokis öntethez a kakaóport, a cukrot és a vizet keverjük csomómentesre egy lábosban, majd 5 perc alatt főzzük készre.

7. lépés

A piskótából szaggassunk akkora köröket, amekkora pohárban összeállítjuk a desszertet.

8. lépés

A poharak aljába tegyünk egy karika piskótát, ezt locsoljuk meg sziruppal, szórjuk meg darált dióval, csurgassunk rá csokiöntetet és halmozzunk rá vaníliás krémet. Ezt ismételjük addig, míg a pohár tele lesz a desszerttel.

9. lépés

Az elkészült poharakat tegyük a hűtőbe és hűtsük 1-2 órát, míg az ízek jól összeérnek.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 40 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a piskótához

„M-es” méretű Auchan tojás 3 db
cukor 3 evőkanál
Auchan bio rizsliszt 3 evőkanál

hozzávalók a krémhez

Auchan bio rizsital 500 ml
gluténmentes vaníliás puding 2 csomag
„M-es” méretű Auchan tojássárgája 2 db
Auchan margarin 125 g
cukor 4 evőkanál
növényi tejszín 100 ml

hozzávalók a sziruphoz

víz 50 g
cukor 70 g
rumaroma 1 kávéskanál
citrom reszelt héja fél db

hozzávalók a csokoládé öntethez

cukor 3 evőkanál
holland kakaó 1 evőkanál
víz 3 evőkanál

hozzávalók az összeállításhoz

darált dió 30 g

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!