A legmenőbb torta a családunkban a somlói torta. Ehhez 3 db piskótát sütök: egy simát, egy kakaósat és egy diósat. A piskótákat egy sűrű, rumaromás cukorsziruppal locsolom meg, majd kapnak egy csökiöntetet és végül rengeteg vaníliás krémmel állítom össze.
Ez a pohárdesszert egy egyszerű változata ennek a tortának. A háromféle piskóta helyett egyetlen sima piskóta elég hozzá, de ha van maradék piskótánk, használjuk fel azt nyugodtan. A darált dió helyettesíti a diós piskótát, a cukorszirup és a csokoládé öntet pedig ugyanúgy belekerül a rétegek közé.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 40 perc
Elkészítési idő: 30 perc
hozzávalók a piskótához
„M-es” méretű Auchan tojás 3 db
cukor 3 evőkanál
Auchan bio rizsliszt 3 evőkanál
hozzávalók a krémhez
Auchan bio rizsital 500 ml
gluténmentes vaníliás puding 2 csomag
„M-es” méretű Auchan tojássárgája 2 db
Auchan margarin 125 g
cukor 4 evőkanál
növényi tejszín 100 ml
hozzávalók a sziruphoz
víz 50 g
cukor 70 g
rumaroma 1 kávéskanál
citrom reszelt héja fél db
hozzávalók a csokoládé öntethez
cukor 3 evőkanál
holland kakaó 1 evőkanál
víz 3 evőkanál
hozzávalók az összeállításhoz
darált dió 30 g
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!