Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Shakshuka - avagy lecsó másképp

Egy őrületesen fűszeres, lehetőség szerint az alján már odakapott isteni kaja ez, benne csücsülő tojásokkal és sok petrezselyemmel. Használhatsz hozzá cukkinit, padlizsánt vagy konzerves csicseriborsót is, így még izgalmasabb lesz a végeredmény. A legjobbat két éve, Marokkóban ettem, ott semmi más nem volt benne, mint hagyma és paradicsom, így én is ezt készítettem. Nevezzük ezt a receptet egy alap shakshukának.

1. lépés

Forralj vizet, és tedd bele a tetején keresztben bevágott paradicsomokat néhány másodpercre, így könnyen lehúzható a héj.

2. lépés

Forrósíts olajat egy serpenyőben, majd kevés sóval fonnyaszd meg a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. lépés

Mehet hozzá a római kömény és a füstölt paprika, majd a sűrített paradicsom.

4. lépés

Egy perc intenzív pirítás után add hozzá a felvágott paradicsomot és a felcsíkozott paprikát.

5. lépés

Hagyd, hogy 10 perc alatt szépen összesüljön.

6. lépés

Készíts három "fészket", és üsd bele a tojásokat. Ne kavargasd, ne fedd le, várj addig, amíg megsülnek a tojások.

7. lépés

Sózhatod, borsozhatod, de a legfontosabb, hogy kerüljön rá rengeteg aprított petrezselyem.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

vöröshagyma 1 fej
fokhagyma 3 gerezd
friss paradicsom vagy 1 konzerv hámozott paradicsom 400 g
piros kaliforniai paprika 1 db
tojás 3 db
sűrített paradicsom 2 evőkanál
római kömény 1 kávéskanál
füstölt paprika 1 evőkanál
Só, bors 1 csipet
friss petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 1 kevés

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!