Egy őrületesen fűszeres, lehetőség szerint az alján már odakapott isteni kaja ez, benne csücsülő tojásokkal és sok petrezselyemmel. Használhatsz hozzá cukkinit, padlizsánt vagy konzerves csicseriborsót is, így még izgalmasabb lesz a végeredmény.
A legjobbat két éve, Marokkóban ettem, ott semmi más nem volt benne, mint hagyma és paradicsom, így én is ezt készítettem. Nevezzük ezt a receptet egy alap shakshukának.
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 20 perc
hozzávalók
vöröshagyma 1 fej
fokhagyma 3 gerezd
friss paradicsom vagy 1 konzerv hámozott paradicsom 400 g
piros kaliforniai paprika 1 db
tojás 3 db
sűrített paradicsom 2 evőkanál
római kömény 1 kávéskanál
füstölt paprika 1 evőkanál
Só, bors 1 csipet
friss petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 1 kevés
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!