Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Savanyú káposztás egytálétel

A savanyú káposztából számtalan ízletes étel készíthető, de mi nem csak ezért szeretjük. Tele van vitaminokkal, és nagyon jó hatással van a bélrendszerre is. Nekünk, gluténérzékenyeknek különösen fontos, hogy jó állapotban legyen a bélrendszerünk. A C-vitamin mellett B-vitamint, niacint, karotint és ásványi anyagokat is tartalmaz. Nagyon alacsony a szénhidráttartalma, gazdag rostokban és némi fehérje is található benne. Fogyasszuk nyersen, sütve, párolva, levesnek, rakott ételekbe, salátának, vagy készítsünk belőle igazán laktató, babos, húsos egytálételt.

1. lépés

A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra, és dinszteljük meg az olajon.

2. lépés

A sonkát kockázzuk fel, adjuk a hagymához, és pirítsuk pár percig.

3. lépés

A pulykacombot szintén vágjuk kockákra, tegyük a sonkás hagyma mellé és pirítsuk fehéredésig.

4. lépés

A káposztát kóstoljuk meg, ha nagyon sósnak, savanyúnak érezzük, mossuk át vízzel. Tegyük ezt is a lábosba, fűszerezzük, öntsük fel vízzel és fedő alatt főzzük, míg a hús megpuhul.

5. lépés

A babot szűrjük le, keverjük a káposztás alaphoz és rotyogtassuk pár percet.

6. lépés

Tálaljuk ízlés szerint tejföllel, gluténmentes kenyérrel.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

Auchan savanyúkáposzta 500 g
Auchan pulykacomb filé 250 g
füstölt, főtt sonka 250 g
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
pirospaprika 1 teáskanál
Auchan füstölt paprika 1 kávéskanál
ízlés szerint
frissen őrölt feketebors 1 nagy csipet
Auchan étolaj 3 evőkanál
Auchan vörösbab konzerv 2 db
víz vagy húsleves alaplé 3 db
babérlevél 2 db

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!