Ez a „muffin” tulajdonképpen nem más, mint egy sós kelt tészta, sajttal töltve. Ezeket a kis sajtos falatkákat ehetjük reggelire, csomagolhatjuk az uzsonnás dobozba, de kínálhatjuk mártogatós krémek mellé is.
A kelt tésztából tulajdonképpen hernyó kifliket formáztam és ezt tekertem bele muffin sütőbe. A feltekert kifliket süthetjük egyszerűen tepsiben, de formázhatunk hagyományos kifli alakot is.
A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk: tekerhetünk bele virslit, a sajt mellé tehetünk kockára vágott sonkát, kukoricát. Én legközelebb pizzás változatban készítem, a vaj helyett paradicsomos szósszal kenem meg tekerés előtt.
Ebből a mennyiségből 10 db „muffin” készíthető.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 10 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc
hozzávalók a tésztához
It’s us miklos bread mix liszt 200 g
por állagú útifűmaghéj 6 g
Auchan méz 1 teáskanál
Auchan bio rizsital 140 g
olvasztott Auchan vaj 25 g
Auchan „M-es” méretű tojás 1 db
só 5 g
friss élesztő 10 g
hozzávalók a töltelékhez
lágy Auchan vaj ízlés szerint
Auchan füstölt sajt ízlés szerint
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!