Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Részeges fehér kolbászocskák

Kolbász amiben nincs pirospaprika? Viszont meg van bolondítva rozmaringgal, babérlevéllel, körtepálinkával és fehérborral. Ez a pikáns fehér kolbász Havas Dóra tollából, az új ízek kedvelőinek.

1. lépés

A húst és a hasalját kis kockákra vágjuk és egy nagy keverőtálba tesszük.

2. lépés

Az összes fűszert egy késes robotgépbe tesszük és finomra őröljük.

3. lépés

Rászórjuk a húsra, meglocsoljuk a borral és a pálinkával és alaposan összeforgatjuk. Ha van idő, 3 órát hagyjuk pácolódni a hűtőben, ha nincs, akkor a mélyhűtőben fél óra is elég.

4. lépés

Húsdarálóval daráljuk le a húst, ha nem volt elég finom a tárcsa, akkor daráljuk le még egyszer. Majd 5-8 percen át alaposan gyúrjuk össze, mielőtt a bélbe betöltenénk.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

sertéslapocka 1 kg
hasalja vagy más zsíros rész 50 dkg
őrölt fekete bors 1 teáskanál
őrölt szegfűbors 1 teáskanál
őrölt babérlevél fél teáskanál
őrölt, füstölt paprika 1 teáskanál
3 evőkanál
fokhagymaszétnyomva 4 gerezd
szárított oregánó 2 evőkanál
szárított lestyán 1 evőkanál
rozmaringlevelei apróra vágva 1 kis ág
fehér borCserszegi fűszeres vagy Olaszrizling 1 dl
pálinkabarack, körte, bármi jó 0,5 dl

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!