Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Répatorta

Az amerikai filmek egyik kedvenc süteménye a muffin mellett a répatorta. Éveken keresztül szemeztem ezzel a répa alapú süteménnyel, hiszen elég furcsa hozzávalója egy krémes sütinek a répa. Amikor megsütöttem az első reszelt répás tortát, rögtön tudtam, hogy nagy kedvence lesz a családnak. Maga a tészta egy roppant egyszerű kevert alap, amit a reszelt répa tesz igazán szaftossá, a többi körítés pedig csak hab a tortán. Én most egy egyszerű alaptészta receptet hoztam, ezt könnyen variálhatjuk darált vagy akár durvára darabolt dióval és a fahéj mellett tetszőleges fűszerekkel. Készülhet az ünnepi asztalra torta formában, fehér krémmel (szerintem a fehér szín passzol a legjobban tészta színéhez) megkenve, de akár süthetünk belőle muffinokat is. A répás muffinokat csomagolhatjuk a gyerekek uzsonnásdobozába, így garantáltan elfogy az uzsonna. Aki tejmentes diétát tart, a mascarponekrém helyett válasszon nyugodtan egy növényi tej alapú, pudingos krémet.

1. lépés

A tojások fehérjét verjük kemény habbá.

2. lépés

Keverjük össze alaposan a tojások sárgáját a cukorral, olajjal, majd adjuk hozzá a reszelt répát, a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport. 

3. lépés

TIPP: a répa reszelése nagy munka, ezért érdemes a répát kockákra vágni és késes aprító segítségével egészen picire aprítani. Így pont ugyanazt az eredményt érjük el, mint a reszeléssel. Ezzel sok időt spórolhatunk meg. 

4. lépés

A tojáshabot forgassuk óvatosan a masszához. 

5. lépés

Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral, és simítsuk bele a nyers tésztát. 

6. lépés

180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre. 35 perc után érdemes tűpróbát végezni! 

7. lépés

A megsült tortaalapot hagyjuk kihűlni.

8. lépés

A krémhez a porcukrot keverjük habosra a mascarponéval, ehhez öntsük a folyékony tejszínt és verjük fel, közben adjuk hozzá a habfixálót. Ízesítsük a kifacsart narancs levével és reszelt narancshéjjal. 

9. lépés

A kihűlt tortaalapot vágjuk három részre, töltsük meg a lapokat, majd vonjuk be a krémmel a tetejét és az oldalát.

10. lépés

Ízlés szerint díszíthetjük apró fondantrépákkal és nyuszival. 
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók a tésztához

gluténmentes rizsliszt 300 g
M-es méretű Auchan tojás 3 db
apróra reszelt sárgarépa  300 g
Auchan étolaj 150 ml
porcukor  220 g
vaníliás cukor 12 g
fahéj 1 kávéskanál
gluténmentes sütőpor 12 g

hozzávalók a krémhez

Auchan mascarpone 500 g
tejszín / növényi tejszín 500 ml
Auchan habfix 2 csomag
narancs kifacsart leve 1 fél
reszelt narancshéj (lehetőség szerint bio vagy az Auchanban megvásárolható szárított) 1 teáskanál
Auchan porcukor 3 vagy 4 teáskanál

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!