Az amerikai filmek egyik kedvenc süteménye a muffin mellett a répatorta. Éveken keresztül szemeztem ezzel a répa alapú süteménnyel, hiszen elég furcsa hozzávalója egy krémes sütinek a répa. Amikor megsütöttem az első reszelt répás tortát, rögtön tudtam, hogy nagy kedvence lesz a családnak. Maga a tészta egy roppant egyszerű kevert alap, amit a reszelt répa tesz igazán szaftossá, a többi körítés pedig csak hab a tortán. Én most egy egyszerű alaptészta receptet hoztam, ezt könnyen variálhatjuk darált vagy akár durvára darabolt dióval és a fahéj mellett tetszőleges fűszerekkel. Készülhet az ünnepi asztalra torta formában, fehér krémmel (szerintem a fehér szín passzol a legjobban tészta színéhez) megkenve, de akár süthetünk belőle muffinokat is. A répás muffinokat csomagolhatjuk a gyerekek uzsonnásdobozába, így garantáltan elfogy az uzsonna.
Aki tejmentes diétát tart, a mascarponekrém helyett válasszon nyugodtan egy növényi tej alapú, pudingos krémet.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 40 perc
hozzávalók a tésztához
gluténmentes rizsliszt 300 g
M-es méretű Auchan tojás 3 db
apróra reszelt sárgarépa 300 g
Auchan étolaj 150 ml
porcukor 220 g
vaníliás cukor 12 g
fahéj 1 kávéskanál
gluténmentes sütőpor 12 g
hozzávalók a krémhez
Auchan mascarpone 500 g
tejszín / növényi tejszín 500 ml
Auchan habfix 2 csomag
narancs kifacsart leve 1 fél
reszelt narancshéj (lehetőség szerint bio vagy az Auchanban megvásárolható szárított) 1 teáskanál
Auchan porcukor 3 vagy 4 teáskanál
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!