Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Pompás gyümölcskenyér

Ez az a desszert, ami még a bejglit is lenyomja szkanderban. Amit, ha egyszer elkészítesz az ünnepekre, hagyomány lesz belőle. Amivel, ha egyszer megkínálod a családodat és a barátaidat, tonnányit kell sütnöd belőle a következő karácsonyra. Ez az a desszert, aminek titkos házi receptjét Rákóczi Feri csak itt, csak most és csak veletek oszt meg. Süssétek szeretettel!

1. lépés

Az aszalt és kandírozott gyümölcsöket vágjuk apróra, szórjuk meg 2 evőkanál liszttel és lazán keverjük össze, így nem süllyed a tészta aljára.

2. lépés

A vajat keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral.

3. lépés

Majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat is.

4. lépés

Dolgozzuk hozzá a lisztet, a rumot majd az aszalt-gyümölcs keveréket.

5. lépés

Öntsük a vajjal kikent őzgerinc formába.

6. lépés

Tipp: Kicsit érdemes az asztalhoz veregetni a formát, így a tészta kitölti azt.

7. lépés

180 fokon, 50 perc alatt süssük meg, és hagyjuk a tésztát 10 percet pihenni a formában.

8. lépés

A csokibevonót meleg vízfürdő felett felolvasztjuk és simára keverjük az olajjal.

9. lépés

A süti tetejére csorgatjuk, hogy mindenütt bevonja.

10. lépés

A gerinc tetejére a szeleteknél tegyünk egy-egy mogyorót, vagy mandulát díszítésként, de esetleg egyéb díszeket is szórhatunk rá. Minél tovább áll, annál finomabb.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 70 perc

hozzávalók

mazsola 80 g
füge 80 g puha aszalt
sárgabarack 80 g aszalt
mandula 100 g
citromhéj 50 g cukrozott
narancshéj 50 g cukrozott
liszt 160 g
extrafriss tojás 4 db
vaj 125 g
porcukor 125 g
vaníliás cukor 10 g
tojás 4 db
rum 2 evőkanál
étcsokoládé 100 g tortabevonó
tejcsokoládé 100 g tortabevonó
étolaj vagy olívaolaj 2 evőkanál
hámozatlan mogyoró, vagy mandula 20 szem
morzsacukor, vagy egyéb díszítés 2 evőkanál

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!