Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Pisztráng lencsesalátával és mustármártással

Halat nem nagyon fogyaszt a magyar ember, ha igen, ez akkor is leginkább a karácsonyi időszakra korlátozódik. Még szerencse, hogy ez itt most egy karácsonyi recept. Viszont, ahogy már megszokhattátok, ez is túlmutat a hagyományokon, és a megszokott ponty-harcsa vonalat finoman keresztezve, Feri most egy fejedelmi pisztrángos fogást mutat nektek, amivel garantáltan megkoronázhatjátok az ünnepet!

1. lépés

Éles késsel 3-4 helyen irdaljuk be a hal mindkét oldalát.

2. lépés

Alaposan sózzuk, borsozzuk meg kívül-belül, majd a hasüregbe helyezzünk be citromkarikákat, 2-2 fokhagymagerezdet és egy-egy ág rozmaringot.

3. lépés

Locsoljuk meg olívaolajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig. Nagyon figyeljünk rá, mert hamar kiszárad!

4. lépés

A vöröslencsét alapos átmosás után tegyük fel főzni, ha van otthon alaplé, akkor abban, de tökéletes a víz is.

5. lépés

Készítsük el az izesítő csokrot: petrezselyem, babérlevél, fél csillagánizs, zellerszár - keveset mindenből, hogy ne nyomják el egymást. Adjuk hozzá a vöröslencséhez, és főzzük kb 10 percig. Ha megfőtt, csak utána sózzuk!

6. lépés

Közben vágjuk vékonyra és keskenyre a szeletelt bacont, majd pirítsuk meg a serpenyőben.

7. lépés

Adjuk hozzá és pirítsuk meg a tisztított, és apró kockára vágott zöldségeket, aztán keverjük hozzá a lencséhez.

8. lépés

Melegítsünk fel tejszínt, de vigyázzunk, hogy ne forrjon, mehet hozzá a 2 féle mustár.

9. lépés

Majd a vaj, igény szerint só, bors, cayenne bors és kevés méz.

10. lépés

Kis habverővel jól keverjük el és mehet is a hal mellé.

11. lépés

Tálaljuk a vöröslencsesalátával.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

pisztráng 2 db
citrom 1 db
fokhagyma 4 gerezd
rozmaring 2 ág
Só, bors 1 csipet
olívaolaj 1 kevés
vöröslencse 30 dkg
babérlevél 1 kevés
lilahagyma 1 fej
friss sárgarépa 2 szál
zellerszár 2 db
bacon 15 dkg
tejszín 2 dl
evőkanál mustár 2 evőkanál
evőkanál magos mustár 2 evőkanál
vaj 5 dkg
só, bors, cayenne bors 1 csipet
méz 1 kevés

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!