Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Paradicsomos egyben sült fasírt

Igazi amerikai klasszikus, amit persze az olaszoktól „einstandoltak”. Egyszerű, de nagyszerű!

1. lépés

A paradicsomok alját X alakban bemetsszük és forrásban lévő vizet öntünk rájuk. 2 perc elteltével átszedjük egy hidegvizes tálba és miután langyosra hűltek, meghámozzuk.

2. lépés

Az olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát szétnyomjuk és kevergetve puhára sütjük. Egy késes aprítóban finomra aprítjuk a répát és a szárzellert, majd a paradicsomot is hozzádolgozzuk és a hagymához adjuk. fűszerezzük bazsalikommal, kakukkfűvel, oregánóval, sóval és borssal. Nagy lángon 15 percig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik, majd hideg vízbe állítva hagyjuk langyosra hűlni.

3. lépés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy vekniformát sütőpapírral bélelünk. A darálthúst egy nagy tálba tesszük. Ráütjük a tojást, ráreszeljük a parmezánt, fűszerezzük sóval, borssal és a felaprított petrezselyemmel. Belekeverjük a langyosra hűlt paradicsomos ragu 2/3 részét és a zsemlemorzsát. Miután alaposan elkevertük, az előkészített formába simítjuk, a tetejére kenjük a maradék paradicsomos ragut és a sütőbe tesszük 40 percre sülni. Mielőtt kiemeljük tálalni, hagyjuk a formában 20 percet hűlni.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

paradicsom 50 dkg
olívaolaj 1 evőkanál
fej vöröshagyma 2
fokhagyma 4 gerezd
répa 1 szál
bazsalikom 1 csokor
kakukkfű 1 ág
oregánó 1 evőkanál
darált sertéscomb 50 dkg
tojás 1 db
szárzeller 1 db
Tojás 1 db
parmezán sajt 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
zsemlemorzsa 1 evőkanál
Só és őrölt bors ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!