Igazi amerikai klasszikus, amit persze az olaszoktól „einstandoltak”. Egyszerű, de nagyszerű!
1. lépés
A paradicsomok alját X alakban bemetsszük és forrásban lévő vizet öntünk rájuk. 2 perc elteltével átszedjük egy hidegvizes tálba és miután langyosra hűltek, meghámozzuk.
2. lépés
Az olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát szétnyomjuk és kevergetve puhára sütjük. Egy késes aprítóban finomra aprítjuk a répát és a szárzellert, majd a paradicsomot is hozzádolgozzuk és a hagymához adjuk. fűszerezzük bazsalikommal, kakukkfűvel, oregánóval, sóval és borssal. Nagy lángon 15 percig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik, majd hideg vízbe állítva hagyjuk langyosra hűlni.
3. lépés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy vekniformát sütőpapírral bélelünk. A darálthúst egy nagy tálba tesszük. Ráütjük a tojást, ráreszeljük a parmezánt, fűszerezzük sóval, borssal és a felaprított petrezselyemmel. Belekeverjük a langyosra hűlt paradicsomos ragu 2/3 részét és a zsemlemorzsát. Miután alaposan elkevertük, az előkészített formába simítjuk, a tetejére kenjük a maradék paradicsomos ragut és a sütőbe tesszük 40 percre sülni. Mielőtt kiemeljük tálalni, hagyjuk a formában 20 percet hűlni.