Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Őszi saláta sült mézes-balzsamos fügével és kéksajttal

Szeretünk fügeszezon! És ezt legjobban egy őszi salátával tudjuk kifejezni, amit egyszerűen muszáj megkóstolnotok!

1. lépés

A fügék előkészítése: A gyümölcsöt negyedeljük, olivaolajjal, mézzel, balzsamecettel meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 175 fokon 20 percig sütjük.

2. lépés

A rukkolaágyra helyezett sült fügékre kéksajtot szórunk.

3. lépés

Lilahagyma karikákat adunk hozzá.

4. lépés

Mandulával díszítjük.

5. lépés

A maradék mézes-bazsalikomos-olivaolajos öntettel meglocsoljuk, friss bazsalikommal tálaljuk.
Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

füge 8-10 db
olívaolaj 0,5 dl
méz 0,5 dl
balzsamecet 3-4 ek
só,bors
kéksajt 100 g
friss rukkola
mandula 50 g
lilahagyma 1 fej
friss bazsalikom

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!