Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Őszi finomfőzelék curryvel

Igen, finomfőzelék. De nyugi, jó hírünk van! Mert Dóra újragondolt receptje gondoskodik róla, hogy ez a változat ne csak a nevében legyen finom. Próbáld ki, ha nem hiszed!

1. lépés

Egy lábosban felhevítjük az olíva olajat, rádobjuk a szeletelt fokhagymát, pár perc múlva a szeletelt sárgarépát és a felkockázott krumplit és néhány percig pirítjuk.

2. lépés

Ezek után hozzáadjuk a karfiolt, a kockára vágott karalábét, a borsót és a rózsáira szedett karfiolt.

3. lépés

Felöntjük zöldségalaplével, sózzuk, fűszerezzük, és alacsony lángon, fedő alatt készre pároljuk.

4. lépés

. A zöldségek 2/3-át kiszedjük, a lábosban maradtakat leturmixoljuk.

5. lépés

Egy kis tálban kézi habverővel összekeverjük a kókusztejet a keményítővel, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a főzelékalaphoz.

6. lépés

Visszatesszük a kiszedett zöldségeket és összerottyantjuk. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók

fokhagyma 3 gerezd
karfiol 1 kis fej
karalábé 1 kis fej
zöldbab (friss vagy mirelit) 20 dkg
sárgarépa 2 db
burgonya 5 db közepes
chili paprika 1 db
zöldség alaplé fél liter
kókusztej 2,5 dl
kukoricakeményítő 2 evőkanál
1 csipet
őrölt fehérbors 1 csipet
curry 1 kávéskanál
friss petrezselyem 1 csokor

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!