Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



New Orleans-i Beignet fánk

Louisiana hivatalos fánkja Havas Dóra tálalásában, amit ráadásul tojás érzékenyek is fogyaszthatnak.

1. lépés

Kis lábosban forráspontig melegítjük a tejet, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a kefirt (vagy írót). Nagy keverőtálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt és a beletesszük a cukrot, majd hagyjuk 5 percig pihenni.

2. lépés

Amikor az élesztő elkezd egy kicsit felfutni, hozzáadjuk a lisztet, sót, szódabikarbónát és fakanállal alaposan összekeverjük, amíg összeáll labdává – nagyon ragacsos marad!

3. lépés

Letakarjuk és meleg helyen 1 órán át kelesztjük. Amikor legalább duplájára megkelt, sok liszttel megszórt munkalapra borítjuk, a tetejét is a szokásosnál vastagabban megszórjuk liszttel és lenyomkodjuk a tésztát. Labdát formázunk belőle és 2-2,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Kicsit hagyjuk pihenni, majd egy éles késsel 3×4 cm-es téglalapokra vágjuk.

4. lépés

Egy nagy lábosban felforrósítjuk az olajat és közepes lángon kisütjük a fánkokat – egyszerre 5-7 darabot, gyakran forgatva őket. Papírtörlőre szedjük, ami megsült, melegen, sok porcukorral meghintve kínáljuk.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 10 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 90 perc

hozzávalók

tej 2 dl
kefir 2 pohár
élesztő 40 g
cukor 2.5 evőkanál
liszt 45 dkg
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
1 csipet
porcukor ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!