Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Müzliszelet glutén- és tejmentesen

Müzliszeletet roppant egyszerűen készíthetünk házilag. A hozzávalók nincsenek szigorúan kőbe vésve, ízlés szerint variálhatók. Fontos, hogy egy jól gyurmázható, de masszív masszát kapjunk, amit alaposan nyomkodjunk bele a tepsibe, így lehet aztán szépen szeletelni. A müzliszeletet fogyaszthatjuk tízóraira, uzsonnára, de tökéletes reggeli lehet egy pohár tejjel a rohanós hétköznapokon. Ha valaki nagyon kedveli a csokoládét, nyugodtan mártsa bele a szeleteket olvasztott csokiba. Ezt a mennyiséget én 10 szeletre vágtam.

1. lépés

Mérjük ki a mézet és a mogyoróvajat egy lábosba és melegítsük addig, míg a mogyoróvaj teljesen felolvad a mézben.

2. lépés

Késes aprítóban daráljuk apróra a magokat.

3. lépés

Adjuk a zabpelyhet, a magkeveréket, a mazsolát és a szilvalekvárt a mézhez, majd alaposan keverjük össze.

4. lépés

Egy kb. 15x20 cm-es tűzálló tálat béleljünk ki sütőpapírral és nyomkodjuk bele a masszát.

5. lépés

180 fokra előmelegített sütőben szárítsuk a müzlit 20 percet.

6. lépés

A sütőből kivéve, még forrón szeleteljük tetszés szerint.

7. lépés

Amint kihűlt, már fogyaszthatjuk is.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 10 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

Auchan méz 120 g
mogyoróvaj 30 g
magkeverék (kesudió, mogyoró, tökmag, dió, mandula) 150 g
mazsola 30 g
gluténmentes aprószemű zabpehely 120 g
Auchan szilvalekvár 2 evőkanál

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!