Igazi tradicionális karácsonyi sütemény, amiről senki nem mondja meg, hogy nem tartalmaz sem glutént, sem tejet.
A lapok nyújtása nagyon egyszerű, a tésztával jó dolgozni. Érdemes minden lapot külön sütőpapíron kinyújtani, így egy mozdulattal átemelhető a tepsi hátuljára. A sütőpapír a megsült lapokról könnyedén eltávolítható.
Mielőtt felszeleteljük a süteményt, hagyjuk jól összeérni, mert a krémtől a lapok megpuhulnak. A szeleteléshez használjunk éles kést, amit előtte pár percre mártsunk forró vízbe és töröljük szárazra.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 28 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 40 perc
hozzávalók a tésztához
It’s us miklos universal mix liszt 500 g
„M-es” méretű Auchan tojás 2 db
Auchan cukor 160 g
Auchan margarin 60 g
Auchan méz 100 g
Auchan bio rizsital 40 g
szódabikarbóna 6 g
hozzávalók a krémhez
Auchan bio rizsital 600 ml
rizsdara 130 g
szobahőmérsékletű margarin 250 g
Auchan porcukor 150 g
vaníliás cukor (1 csomag) 12 g
hozzávalók a töltelékhez
Auchan sárgabarack lekvár ízlés szerint
Hozzávalók a csokimázhoz
Auchan cukor 6 evőkanál
holland kakaó 2 evőkanál
víz 6 evőkanál
margarin 2 teáskanál
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!