Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Mexikói csípős húsleves

Igazán finom, pikánsan csípős, kiadós ez a zöldséges húsleves. Fogyaszthatjuk friss, gluténmentes kenyérrel, tortillachipssel, de aki inkább a tésztás leveseket kedveli, nyugodtan gazdagítsa a kedvenc tésztájával. A leves igen gyorsan elkészül, aki kedveli a csípős ízt, ne sajnálja belőle a chilit!

1. lépés

A csirkemellet mossuk meg, és vágjuk apró kockákra. Kockázzuk fel a lilahagymát, a zellerszálat, a chilipaprikát, a kaliforniai paprikát és a paradicsomot, az újhagymát pedig vágjuk karikákra.

2. lépés

Kevés olajon süssük fehéredésig a húst a lilahagymával és a zúzott fokhagymával. Adjuk hozzá a többi előkészített zöldséget, öntsük fel vízzel vagy alaplével, fűszerezzük, és fedő alatt főzzük, míg a hús megpuhul.

3. lépés

Ezután kerüljön bele a fagyasztott zöldségmix, forraljuk még pár percig, és ízesítsük lime-mal, fűszerezzük, ha még szükséges.

4. lépés

Tálaljuk a levest tejföllel, kínáljunk hozzá gluténmentes kenyeret vagy tortillachipset.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 45 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

Auchan csirkemellfilé 1 db
Auchan Nívó mexikói zöldségkeverék 450 g
lilahagyma 1 db
újhagyma 1 db
Auchan olívaolaj 2 evőkanál
zellerszál 1 db
chilipaprika ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
kaliforniai paprika fél db
paradicsom 2 db
húsleves alaplé vagy víz 1.5 liter
ízlés szerint
frissen őrölt feketebors 1 nagy csipet
koriander 1 nagy csipet
lime leve ízlés szerint

hozzávalók a tálaláshoz

tejföl ízlés szerint
gluténmentes kenyér vagy tortillachips ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!