Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Menzás ebéd – gluténmentes piskóta, tejmentes csokoládé öntettel

Ha azt mondom, hogy piskóta és csokipuding, akkor biztosan mindenkinek a ritka, pénteki menzás ebédek jutnak eszükbe. Én gyerekkoromban úgy gondoltam, hogy ezeken a pénteki napokon csodálatos dolog iskolába járni. Olyan jó lett volna, ha többször van piskótás, pudingos nap. Valószínű az utóbbi években már nem találkoznak a gyerekek ezzel a menzás étellel, de mi megmutathatjuk nekik az egykori kedvencünket. Aki glutén- és tejmentes diétan van, annak sem kell lemondania erről a finomságról. Egy kiadós leves mellé tökéletes fogás lesz mindenki legnagyobb örömére.

1. lépés

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a lisztet.

2. lépés

Egy 20x30 cm-es tepsi aljába tegyünk sütőpapírt és simítsuk bele a masszát.

3. lépés

170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt süssük készre. Nagyon fontos a tűpróa, hiszen minden sütő másképp süt.

4. lépés

A csokiöntethez keverjük össze egy lábosban a pudingot, a kakaót és a cukrot, majd öntsük hozzá a tejet folyamatos kevergetés mellet, hogy ne legyen csomós.

5. lépés

Forraljuk fel a pudingot, közben kevergessük, mert gyorsan leég.

6. lépés

A piskótát szeleteljük fel és tálaljuk a lehűtött pudinggal.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a piskótához

Auchan tojás 5 db
kristálycukor 5 evőkanál
Auchan gluténmentes rizsliszt 110 g

hozzávalók a csokoládé önetethez

gluténmentes csokoládés pudingpor 1 csomag
kristálycukor 5 evőkanál
Auchan bio rizsital 700 ml
holland kakaó 1 evőkanál

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!