Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Medvehagymás gnocchi

A bolti gnocchinál csak 30 perccel igényel több időt a házi készítésű, az eredmény viszont sokkal nagyobb örömöt okoz! Arról nem is beszélve, hogy a házi változatot ízlésünk szerint variálhatjuk szezonális zöldségekkel, most például medvehagymával.

1. lépés

A gnocchihoz a krumplit héjában megfőzzük, ha megfőtt, lehúzzuk a héját, és a krumplit egy tálban összetörjük.

2. lépés

A liszt felébe belekeverjük a szerecsendiót és a sót, ezt a krumplihoz keverjük egy fakanállal. A maradék lisztet is rászórjuk, majd erre ráütjük a tojást.

3. lépés

Légy tésztát gyúrunk belőle, végül hozzáadjuk a finomra aprított medvehagymát és összedolgozzuk. Amikor már nem ragacsos, labdává gyúrjuk, több részre osztjuk, és lisztezett munkalapon 2-3 cm-es hurkákat gyúrunk belőle.

4. lépés

A hurkákat egy éles késsel gnocchi méretűre vágjuk, és villával megformázzuk.

5. lépés

Sós, lobogó vízben kifőzzük. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és melegen tartjuk.

6. lépés

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, visszavesszük  alacsonyra a lángot, a serpenyőbe dobjuk az összetört és apróra vágott fokhagymát, 1/2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gorgonzolát.

7. lépés

1 perc múlva felöntjük tejszínnel, és közepes lángon addig főzzük, amíg a tejszín sűrűsödni kezd. Sózzuk, belereszeljük a szerecsendiót.

8. lépés

A gnocchit a mártáshoz keverjük, lazán összeforgatjuk.

9. lépés

Tálaláskor meghintjük durvára vágott pirított dióval, kevés frissen reszelt parmezánnal és meglocsoljuk extraszűz olívaolajjal.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

burgonya fél kg
liszt 20 dkg
só (1 teáskanál a tésztába, 1 teáskanál a mártásba) 2 teáskanál
frissen reszelt szerecsendió fél teáskanál
tojás 1 db
medvehagyma 1 kis csokor
tejszín 3 dl
gorgonzola 3 dkg
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 evőkanál
frissen reszelt szerecsendió fél teáskanál
dió szárazon megpirítva 1 marék
extraszűz olívaolaj a tálaláshoz 1 evőkanál

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!