Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Mascarponés epertorta

Ha könnyed, nyári finomságra vágysz, ami pillanatok alatt elkészíthető, akkor ez a te recepted. Nem csak finom, de mutatós is!

1. lépés

A mascarponét a vanília kikapart magjaival a cukorral a citrom héjával és levével habosra kevered. Majd a lazán felvert tejszínt is beleforgatod. Nagyon könnyű, krémes habot kell kapnod.

2. lépés

. Egy kapcsos tortaforma alját befeded egy réteg babapiskótával, törd nyugodtan darabokra. Az oldalát is tedd körbe piskótával, de vágd méretre őket, így nem lógnak túl a szélén. Ez nem könnyű feladat, mert a lapocskák állandóan bedőlnek. Úgy csináld, hogy a krémmel folyamatosan kitámasztod a már feltett babapiskótát. A másik megoldás, hogy a hűtés után teszed fel a körbefutó piskótasort.

3. lépés

Mehet az alapra egy vékony réteg krém, erre jön a megtisztított, csumázott, félbe vágott eper, egy sorban. Ide megint vékony krém, babapiskóta, majd krém, eper és megint krém. Én a második piskóta sor alá reszeltem 5 dkg jó minőségű tejcsokit. Óvatosan ütögesd a konyhapulthoz a forma alját, hogy összetömörödjenek a sorok. Mehet egy órára a hűtőbe.

4. lépés

Majd forralj vizet, tegyél egy másik edényt a tetejére úgy, hogy nem ér bele a vízbe. Ebbe tördeld az ét-, és tejcsokit, 5-5 grammot. Folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel, majd csorgasd a torta szélére. Szórd meg reszelt csokival, díszítsd eperrel.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 60 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

babapiskóta 30 db
mascarpone 750 g
habtejszín 2,5 dl
vanília rúd 1 db
cukor 10 dkg
étcsokoládé 5 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
eper 40 dkg
kezeletlen sárga citrom 1 db

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!