Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Marinált paradicsomos bagettkoszorú padlizsánkrémmel

Ez az étel simán megállja a helyét bármilyen ünnepi asztalon előételként. A péksütemény egy nagyon egyszerű bagett, koszorú alakúra formázva. Az elkészítése roppant könnyű, nem kell hosszasan keleszteni és ha betartjuk az elkészítés lépéseit, elronthatatlan. Az aszalt paradicsom darabkák jó kiegészítői a hagymás, fokhagymás padlizsánkrémnek.

1. lépés

A bagetthez egy tálba mérjük ki a langyos vizet, a citromlét, a sót és az olívaolajat, majd alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyúrjunk rugalmas tésztát gyors mozdulatokkal. Szobahőmérsékleten pihentessük a tésztát 5 percet.

2. lépés

A tésztát nyújtsuk fél cm vastag téglalappá, szórjuk meg apróra vágott szárított paradicsommal és szorosan tekerjük fel, majd formázzunk kört belőle.

3. lépés

Tegyük sütőpapírral letakart sütőlapra, majd 190 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 40 perc alatt süssük készre.

4. lépés

A padlizsánokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és ha befér a bagett mellé, nyugodtan süthetjük őket egyszerre. A padlizsánt is 40 perc alatt süssük puhára.

5. lépés

A megsült padlizsán héját még melegen távolítsuk el, majd tegyük egy szűrőbe és folyóvíz alatt öblítsük le. Erre azért van szükség, hogy véletlenül se legyen keserű a krém.

6. lépés

A lilahagymát vágjuk apró kockákra és kevés olívaolajon dinszteljük meg.

7. lépés

Tegyük a lecsepegtettet padlizsánt egy késes aprítóba, adjuk hozzá a fokhagymát, a dinsztelt hagymát, 3 evőkanál olívaolajat és keverjük simára. Ízesítsük sóval, borssal, citromlével és egy kevés tejföllel.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók a bagetthez

Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Auchanban kapható) 140 g
langyos víz 170 ml
frissen facsart citrom leve 20 g
2 g
Auchan olívaolaj 10 g
apróra vágott szárított paradicsom 1 marék

Hozzávalók a padlizsánkrémhez

közepes méretű padlizsán 2 db
lilahagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
Auchan olívaolaj 3 evőkanál
vegan tejföl (vagy tejföl) 1 evőkanál
1 csapott kávéskanál
frissen őrölt feketebors 1 nagy csipet
frissen facsart citromlé ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!