Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Lime krémes francia pirítós

Ez most egy olyan különleges recept lesz, amiben egy angol és egy francia nem csak békében megfér egymás mellett, de még illenek is egymáshoz! Dóra egy hamisítatlan angol lime krémmel és egy kalács alapú francia pirítóssal vet véget a két nemzet évszádos rivalizálásának. Mert, ha ezzel az édes, krémes, mennyei és tartalmas reggelivel egy asztalhoz ülteted a haragosokat, a békülés is garantált lesz!

1. lépés

A lime levét, a vaj felét, a cukrot, 3 egész enyhén felvert tojást és két tojássárgáját lábosba tesszük és alacsony lángon, kevergetve addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni.

2. lépés

Ekkor hozzákeverjük a vaj másik felét és kevergetve addig főzzük, amíg sűrű és fényes lesz.

3. lépés

A végén hozzákeverjük a citrom frissen reszelt héját is.

4. lépés

Üvegekbe tesszük, langyosan lezárjuk és így hagyjuk kihűlni. Hűtőben 2 hétig eláll

5. lépés

A kalácsszeleteket megkenjük lime krémmel, kettőt összeragasztunk

6. lépés

Két egész tojást villával kissé felverjük, összekeverjük a tejjel és a vaníliakivonattal.

7. lépés

Beleforgatjuk a kalácsokat, hagyjuk, hogy kicsit megszívják magukat

8. lépés

Egy serpenyőben egy kevés vajon pirosra sütjük a bundás kalácsot, megfordítjuk és a másik oldalán ugyanígy kisütjük.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő: 25

hozzávalók

lime leve és finomra reszelt héja 4 db
vaj 100 g
cukor 100 g
extrafriss tojás 7 db
tej 2,5 dl
vanília kivonat 1 evőkanál
reszelt citromhéj 1 kevés

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!