Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Kínai sült tészta, csirkemellel

A kínai büfék, éttermek egyik kedvelt étele ez a csirkemellel, zöldségekkel, risztésztával készült étel. Sült tészta ugyan a neve, de igazából nem maga a tészta a sült, hanem a zöldségek. Az igazi pikantériáját a szezámolaj és a szójaszósz adja. Nagyon vigyázzunk, a legtöbb szójaszósz búzát tartalmaz, kizárólag a jelzetten gluténmentes termékeket vásároljuk! Aki evett már jó kínai ételt, tudja, hogy a csirkehús szinte elolvad az ember szájában. Nincs szárazra sütve, nem kell órákig párolni, de mégis porhanyós lesz. A férjemmel, aki évekig élt Kínában és beszéli a nyelvet, végeztünk egy kis kutatómunkát, hogy vajon mi a titka a kínai csirkének. Meglepő dologra bukkantunk, amit rögtön ki is próbáltam a gyakorlatban és a végeredmény abszolút önmagáért beszél. Igaz, az előkészületek így tovább tartanak, de ha előző este elvégezzük a hús darabolása után a receptben található első lépést, akkor maga az étel kevesebb, mint 20 perc alatt az asztalra kerül.

1. lépés

A csirkemellet vágjuk ízlés szerint csíkokra vagy kockákra. Egy tálba mérjünk ki fél liter vizet, keverjük bele a sütőport és pár órára (akár egész éjszakára) áztassuk bele a csirkemell kockákat.

2. lépés

Vegyük ki a vízből a húst. Egy lábosban forrósítsunk fel vizet, vigyázzunk, ne forrjon, de legyen forró (kb. 80 fokos). Tegyük bele a húst és „főzzük” pár percig, míg teljesen kifehérednek a darabok. Ezután szűrjük le.

3. lépés

A zöldségeket tisztítsuk meg. A répát, paprikát vágjuk egész vékony csíkokra, a káposztát apró kockákra, a fokhagymát zúzzuk össze.

4. lépés

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a szezámolajt, szórjuk rá a zöldségeket és süssük roppanósra kb. 5 perc alatt.

5. lépés

A risztésztát forrázzuk le sós vízzel és takarjuk le míg megpuhul. Utána szűrjük le.

6. lépés

Adjuk a zöldségekhez a lecsepegtetett húst és süssük további 2-3 percet. Locsoljuk meg a szójaszósszal, keverjük hozzá a tésztát.

7. lépés

Ha szükséges, sózzuk az ételt ízlés szerint.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 1 óra
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

Auchan csirkemell filé 1 db
sütőpor 1 evőkanál
víz fél liter
sárgarépa 2 vékony szál
fokhagyma 1 gerezd
chili paprika 1 db
piros paprika 1 db
káposztalevél 5 db
szezám olaj (Auchanban kapható) 2 evőkanál
gluténmentes szójaszósz (Auchanban kapható) ízlés szerint
gluténmentes rizstészta (Auchanban kapható) 150 g
ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!