A kínai büfék, éttermek egyik kedvelt étele ez a csirkemellel, zöldségekkel, risztésztával készült étel. Sült tészta ugyan a neve, de igazából nem maga a tészta a sült, hanem a zöldségek. Az igazi pikantériáját a szezámolaj és a szójaszósz adja. Nagyon vigyázzunk, a legtöbb szójaszósz búzát tartalmaz, kizárólag a jelzetten gluténmentes termékeket vásároljuk!
Aki evett már jó kínai ételt, tudja, hogy a csirkehús szinte elolvad az ember szájában. Nincs szárazra sütve, nem kell órákig párolni, de mégis porhanyós lesz. A férjemmel, aki évekig élt Kínában és beszéli a nyelvet, végeztünk egy kis kutatómunkát, hogy vajon mi a titka a kínai csirkének. Meglepő dologra bukkantunk, amit rögtön ki is próbáltam a gyakorlatban és a végeredmény abszolút önmagáért beszél. Igaz, az előkészületek így tovább tartanak, de ha előző este elvégezzük a hús darabolása után a receptben található első lépést, akkor maga az étel kevesebb, mint 20 perc alatt az asztalra kerül.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 1 óra
Elkészítési idő: 20 perc
hozzávalók
Auchan csirkemell filé 1 db
sütőpor 1 evőkanál
víz fél liter
sárgarépa 2 vékony szál
fokhagyma 1 gerezd
chili paprika 1 db
piros paprika 1 db
káposztalevél 5 db
szezám olaj (Auchanban kapható) 2 evőkanál
gluténmentes szójaszósz (Auchanban kapható) ízlés szerint
gluténmentes rizstészta (Auchanban kapható) 150 g
só ízlés szerint
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!