Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Kaszinótojás mexikói salátaágyon

A klasszikus kaszinótojás bármelyik ünnepi asztal dísze és finom körete lehet. Mi nagyon szeretjük a húsvéti sonka mellé fogyasztani. Aki szereti a tormát, nyugodtan keverjen a tojásos krémbe egy kávéskanálkával, ezzel kissé pikánsabb ízvilágot kaphat. A töltött tojásokat érdemes valamilyen tejfölös, majonézes salátaágyra fektetni, így tálalásnál két legyet üthetünk egy csapásra. Én most egy mexikói zöldségmixet választottam ehhez, de nyugodtan készülhet franciasaláta körítés is hozzá.

1. lépés

A tojásokat bő vízben főzzük forrástól számított 10-12 percig.

2. lépés

A megfőtt és megtisztított tojásokat vágjuk félbe, szedjük ki a sárgájukat egy tálba és nyomkodjuk össze. Keverjük hozzá a tejfölt, majonézt, mustárt, ízesítsük sóval és borssal, majd töltsük vissza a tojások fehérjébe.

3. lépés

A salátához bő, enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra a zöldségeket, és szűrjük le.

4. lépés

A tejfölt keverjük össze a majonézzel, mustárral, sóval, borssal, majd a lecsöpögtetett zöldségekkel. Tegyük a hűtőbe pár órára, így jól összeérnek az ízek.

5. lépés

A megtöltött tojásokat tálaljuk majonézes salátaágyon.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

tojás 6 db
tejföl 2 evőkanál
Auchan majonéz 1 evőkanál
Auchan mustár 1 teáskanál
ízlés szerint
őrölt feketebors 1 csipet

hozzávalók a majonézes salátához

fagyasztott mexikói zöldségkeverék 450 g
Auchan majonéz 100 g
tejföl 300 g
Auchan mustár 10 g
ízlés szerint
őrölt feketebors 1 csipet

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!