Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Juhtúrós sztrapacska

Mi lenne velünk sztrapacska nélkül? Van pár fogás, amiről sosem tudnánk lemondani, ráadásul Feri és Dóra most egy olyan receptvariációt mutatott, amivel újabb szintre lépett a sztrapacskarajongásunk. Ráadásul mindezt 4 főre 3000 forintból. Érdekel titeket is a tökéletes recept? Nézzétek meg a videót, és készítsétek el ti is!

1. lépés

A csíkokra vágott császárhúst serpenyőben lepirítjuk. Ha ropogósra sült, papírtörlőre szedjük, a zsírt külön félretesszük.

2. lépés

A megtisztított burgonyát a reszelő legapróbb lyukú oldalán lereszeljük.

3. lépés

Kevés sóval, liszttel és 1 tojással – ízlés szerint 2-3 gerezd összetört fokhagymával – sűrű galuskatésztát készítünk.

4. lépés

A tésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd amikor a víz felszínére jön, leszűrjük és egy szalonnazsírral kikent edénybe szedjük.

5. lépés

Hozzáadjuk a juhtúróval elkevert tejfölt és összeforgatjuk.

6. lépés

Meglocsoljuk egy kevés félretett szalonnazsírral, majd fél órára 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

7. lépés

Ha összesült, megszórjuk a pirított császűrhússal és azonnal fogyasztjuk.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 25 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

füstölt császárhús 20 dkg
krumpli 70 dkg
finomliszt 35 dkg
fokhagyma 3 gerezd
nagyobb tojás 1 db
juhtúró 20 dkg
tejföl 3 dl
1 csipet
Őrölt bors 1 csipet

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!