Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Joghurtos eperleves

A meleg nyári napokon a friss epernél már csak az jobb, ha készítesz belőle egy hideg, joghurts eperkrémlevest. Most megmutatjuk, hogyan csináld, hogy ne csak magadat, de a körülötted levőket is megörvendeztesd ezzel az egyszerű finomsággal, ami egy gombóc vaníliafagyi kíséretében ölti fel legigazibb és leghűsítőbb formáját.

1. lépés

A tojássárgáját elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a joghurtot és simára keverjük.

2. lépés

Közepes lábosba fetesszük főni a megtisztított eper felét a cukorral és a citromhéjjal.

3. lépés

Amikor a gyümölcs puha, az egészet selymesre turmixoljuk. Hozzákadjuk a joghurtos keveréket és forráspontig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni és összeturmixoljuk a maradék friss eperrel.

4. lépés

Hidegen tálaljuk.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

eper 1 kg
világosbarna nádcukor 4 evőkanál
bio citrom reszelt héja ½
joghurt 35 dkg
tojássárgája 1 db
kukoricaliszt ½ evőkanál

allergén

tojás

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!