Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Joghurthab fagyival

Gyermekkorom egyik legmenőbb desszertje következik, a joghurthab! Jéghidegen, friss gyümölcsökkel, fagyival és egy kevés kekszmorzsával a legjobb buli, az elkészítése pedig pofonegyszerű.

1. lépés

Áztasd be a zselatint hideg vízbe néhány percre.

2. lépés

Reszeld a lime héját a joghurtba, majd facsard hozzá a levét is.

3. lépés

Egy deci tejszínt kezdj el melegíteni, a maradék két decit pedig félig verd habbá, nem kell kőkeménynek lennie.

4. lépés

Csavard ki a zselatinlapot, és kevergetve olvaszd fel a tejszínben. Vigyázz, hogy ne forrjon fel.

5. lépés

Óvatosan keverd össze a joghurtot a felvert és a zselatinos tejszínnel.

6. lépés

Morzsolj kekszet a poharak aljába, tegyél rá a habból, jöhet a gyümölcs, megint hab, ismét morzsa, csak a kreativitásodon múlik, hogy mi kerül még a pohárba.

7. lépés

Tálald a fagyival.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 25 perc
Elkészítési idő: sütés nélkül

hozzávalók

lime 1 db
zabkeksz 1 csomag
Auchan Nívó joghurt 300 g
tejszín 300 g
zselatinlap 1 nagy
porcukor 3 evőkanál
Friss menta 1 kevés
Auchan Nívó vanília-karamell fagyi 1 doboz

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!