Egy recept, két étel
Az indiai konyha talán legismertebb étele a currys csirke. Ez tulajdonképpen egy tejszínes, pikánsan fűszeres, húsos étel, amit fogyaszthatunk párolt rizzsel, krumplival, de szerintem a legfinomabb naan kenyérrel mártogatva. A naan kenyér nem más, mint egy indiai lepénykenyér. Az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos kenyéré. Igaz, a végeredmény nem az a puha belezetű szendvics alap, amit mi készítünk általában, viszont az egyszerűségéből adódik, hogy elrontani sem lehet. A legjobb langyosan tálalva, de hidegen is nyugodtan fogyasztható. Az én verzióm most rizsliszttel és növényi joghurttal készült. A lepényt tálalhatjuk szaftos húsok mellé, de fogyaszthatjuk a kedvenc mártogatós krémünkkel.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 40 perc
hozzávalók a naan kenyérhez
Auchan bio rizsliszt 250 g
por állagú útifűmaghéj 15 g
friss élesztő 5 g
langyos növényi joghurt 50 g
sütőpor 15 g
só 6 g
langyos víz 220 g
olvasztott Auchan margarin 60 g
hozzávalók a curry csirkéhez
Auchan csirkemmel filé 1 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
Auchan paradicsom püré 100 ml
Auchan bio rizstejszín 200 ml
Auchan étolaj 1 evőkanál
curry 2 teáskanál
csipet chili 1 nagy csipet
frissen őrölt feketebors 1 nagy csipet
só ízlés szerint
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!