Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Indiai currys csirke naan kenyérrel, gluténmentesen

Egy recept, két étel Az indiai konyha talán legismertebb étele a currys csirke. Ez tulajdonképpen egy tejszínes, pikánsan fűszeres, húsos étel, amit fogyaszthatunk párolt rizzsel, krumplival, de szerintem a legfinomabb naan kenyérrel mártogatva. A naan kenyér nem más, mint egy indiai lepénykenyér. Az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos kenyéré. Igaz, a végeredmény nem az a puha belezetű szendvics alap, amit mi készítünk általában, viszont az egyszerűségéből adódik, hogy elrontani sem lehet. A legjobb langyosan tálalva, de hidegen is nyugodtan fogyasztható. Az én verzióm most rizsliszttel és növényi joghurttal készült. A lepényt tálalhatjuk szaftos húsok mellé, de fogyaszthatjuk a kedvenc mártogatós krémünkkel.

1. lépés

A naan kenyérhez morzsoljuk az élesztőt a langyos joghurtba, a por állagú útifűvet keverjük csomómentesre a langyos vízzel, a lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral. Adjuk a lisztet és az élesztős joghurtot a beáztatott útifűhöz, gyúrjunk belőle egynemű tésztát, majd dolgozzuk el benne az olvasztott margarint.

2. lépés

A tésztát szobahőmérsékleten pihentessük 20-30 percet.

3. lépés

Osszuk a tésztát 6 egyenlő részre, nyújtsuk 2-3 mm vastag, ovális alakúra. Egy vastag aljú, zsiradékmentes serpenyőben, fedő alatt süssük a kenyerek mindkét oldalát 2-3 percet.

4. lépés

A csirkemellet vágjuk csíkokra, a hagymát és a fokhagymát apró kockákra.

5. lépés

A hagymát és a fokhagymát kevés olajon dinszteljük meg. Szórjuk rá a fűszereket, öntsük hozzá a paradicsom pürét és alaposan keverjük össze.

6. lépés

Adjuk hozzá a húst és főzzük közepes lángon addig, míg a hús teljesen puha nem lesz, majd öntsük fel a tejszínnel.

7. lépés

Rotyogtassuk további 4-5 percet.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók a naan kenyérhez

Auchan bio rizsliszt 250 g
por állagú útifűmaghéj 15 g
friss élesztő 5 g
langyos növényi joghurt 50 g
sütőpor 15 g
6 g
langyos víz 220 g
olvasztott Auchan margarin 60 g

hozzávalók a curry csirkéhez

Auchan csirkemmel filé 1 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
Auchan paradicsom püré 100 ml
Auchan bio rizstejszín 200 ml
Auchan étolaj 1 evőkanál
curry 2 teáskanál
csipet chili 1 nagy csipet
frissen őrölt feketebors 1 nagy csipet
ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!